Drømmen om et lægeliv i Danmark har vist sig ikke udelukkende at være en solskinshistorie for 26 indiske læger, som sidste år takkede ja til Region Midtjyllands tilbud om en speciallægestilling på et af regionens hospitaler. 24. maj mødes lægerne med regionen for at udveksle erfaringer om Danmark for begyndere.

Regionsrådsformand Bent Hansen hilser på indiske læger
Drømmen om et lægeliv i Danmark har vist sig ikke udelukkende at være en solskinshistorie for 26 indiske læger, som sidste år takkede ja til Region Midtjyllands tilbud om en speciallægestilling på et af regionens hospitaler. 24. maj mødes lægerne med regionen for at udveksle erfaringer om Danmark for begyndere.


Af de indiske læger, som region Midtjylland har ansat, ville fem være blevet hjemme i Indien, hvis de, da de skulle beslutte sig, havde haft den viden de har i dag. Andre er betydeligt mere tilfredse med oplevelserne i Danmark. Ligesom de danske overlæger.

”Havde vi vidst dengang, hvad vi ved i dag, ville vi have truffet samme beslutning”, siger tre af de overlæger, som var med til at udvælge de indiske læger. Bag skudsmålet står ledende overlæge Thomas Christiansen, Århus, ledende overlæge Hans Svanholm, Randers og uddannelsesansvarlig overlæge Niels Chr. Melsen i Skejby. De tre overlæger er enige om, at deres indiske kolleger er kvalificerede, arbejdsomme og pligtopfyldende.

Rapport skrevet efter kun fire uger
Indernes forbehold for livet i Danmark fremgår af rapporten "Indiske læger i Region Midtjylland". Rapporten giver et billede af indernes situation efter blot fire uger i Danmark. Siden januar, hvor sproglige forbistringer vejede tungt i hverdagen, er det stort set kun gået fremad med samarbejdet, vurderer projektlederne kommitteret Jørn Koch og cheflæge Steen Friberg.

Hospitaler på nyt territorium
- Vi kan altså ikke lave pionerarbejde som det her, uden at vi også møder forhindringer. Vi er på nyt territorium og vi lærer lektien efterhånden som vi kommer frem, siger Bent Hansen (S), formand for regionsrådet.
- Det er svært, det her. Og jeg synes vi skal være taknemmelige for, at så mange indiske læger har taget udfordringen op langt hjemmefra. Vi er glade for at have dem hos os, siger Bent Hansen.

Den 24. maj mødes de indiske læger med Region Midtjylland for at diskutere undersøgelsens konklusioner og dele et glas vin for at fejre, at rejsen til Danmark også er et spændende eventyr.

I løbet af sensommeren laver Center for Kvalitetsudvikling en opfølgende undersøgelse. Undersøgelsen indgår i beslutningsgrundlaget, når Region Midtjylland til september afgør, om der skal rekrutteres flere indiske læger til det midtjyske sundhedsvæsen.

Hent evalueringen af indernes første uger i Midtjylland

Flere oplysninger

Bent Hansen (S), Regionsrådsformand, tlf. 8728 5010 / 4031 3707

Thomas Christiansen, ledende overlæge, radiologisk afdeling, Århus Universitetshospital, Århus Sygehus, tlf. 2361 0760

Per Østergaard Jensen, cheflæge, hospitalsenheden vest,
tlf. 9927 2710 / 2095 7258

Hans Svanholm, ledende overlæge, patologisk institut, Regionshospitalet Randers, tlf. 8910 2354 / 2219 8752

Eva Brems, ledende overlæge, radiologisk afdeling, Regionshospitalet Viborg, tlf. 8727 3335

Niels Christian Melsen, udd. ansvarlig overlæge, anæstesiologisk afdeling, Århus Universitetshospital, Skejby, tlf. 8614 8480 / 8949 5566 – søger nr. 8761


Arindam Bharadwaz, radiologisk afdeling, Århus Universitetshospital, Århus Sygehus, tlf. 5027 9696

Rajesh Seth, radiologisk afdeling, Regionshospitalet Viborg,
tlf. 8927 3335

Projektledelse
Jørn Koch, kommitteret, tlf. 8728 4417 / 4028 3898
Steen Friberg, cheflæge, Regionhospitalet Horsens, tlf. 7927 4402

Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer.