600 patient-henvendelser mangler svar. Region Midtjylland ønsker at genåbne Patientkontoret, der er ramt af konflikt.

Region Midtjyllands patientkontor er ramt af konflikt. I øjeblikket venter 600 henvendelser på et svar. Der er blandt andet tale om patienter, der ønsker hjælp til at blive omvisiteret til privathospital.

- Vi har forsøgt at gøre det så nemt som muligt for patienten selv at komme i kontakt med private tilbud under konflikten. Patienter med en klar diagnose får en særlig blanket sammen med aflysningen af deres behandling. Med den i hånden kan de selv kontakte et privathospital. Men mange har øjensynligt alligevel brug for Patientkontorets hjælp, og den har vi meget svært ved at give dem i øjeblikket med kun fire medarbejdere på job, siger direktør Leif Vestergaard Pedersen.

Region Midtjylland har henvendt sig til Dansk Sygeplejeråd for at få Patientkontoret genåbnet, som det er sket i Region Syddanmark. Men Dansk Sygeplejeråd har afvist, at det kan blive tilfældet.

Telefonerne til Patientkontoret bemandes normalt af sygeplejersker og er derfor lukket under konflikten. Under konflikten kan man kontakte Patientkontoret på skrift:

Region Midtjylland
Patientkontoret
Skottenborg 26
8800 Viborg

E-mail: patientkontoret@regionmidtjylland.dk

Flere oplysninger
Direktør Leif Vestergaard Pedersen, tlf. 8728 5040 eller 2124 2316