Borgermøde i Randers
Det er en rigtig beslutning, at beholde senge i Grenaa. Det konkluderer to politikere fra regionsrådet efter mandagens borgermøde i Randers.
Tre borgere og to politikere fortæller hvad de forventede af aftenens møde, og hvad de fik ud af det.


Helle MogensenHelle Mogensen, Sygeplejerske på ortopædkirurgisk afdeling, Regionshospitalet Randers
Jeg er specielt interesseret i at høre, hvad ortopædkirurgerne skal lave i dagtiden, ved siden af det akutte. Randers skal jo være spydspids for blandt andet kvinde-barn sygdomme, men hvad med ortopædkirurgien. Det vil jeg gerne vide.
Og så vil jeg høre, hvordan det hænger sammen, når de i hospitalsplanen skriver om at personalet skal efter- og videreuddannes samtidig med at der er mangel på alle personalegrupperne. Hvor er ressourcerne til det – og hvordan vil de dække personalet ind mens de er af sted på uddannelse, når nu der er mangel på folk?

Bent MikkelsenBent Mikkelsen, Grenaa, tidligere medlem af sundhedsudvalget i Århus Amt for Socialdemokratiet
Regionshospitalet Grenaa har altid stået mig meget nær, så jeg vil høre, hvad der ligger i hospitalsplanen. Eksempelvis hørte jeg lige Aleksander Aagaard sige før pausen, at vi fortsat skal kæmpe for vores sygehus. Det er vigtigt, at nærheden til os som borgere bliver bibeholdt. Der er 60 km. fra Grenaa til Randers. Fra Nørre Djurs tager det en hel dagsrejse med offentlig transport. Derfor er det vigtigt, at eksempelvis ældre mennesker, der er blevet færdigbehandlede i Randers kan komme til Grenaa og ligge til de er klar til at blive udskrevet, så de pårørende kan besøge dem.

Borghild JørgensenBorghild Jørgensen, Tarm, med i foreningen for små sygehuse i Region Midtjylland
Jeg kunne ikke komme til mødet i Videbæk, og jeg ville gerne være med til et af møderne, for at høre om der er noget nyt under solen. Jeg er især interesseret i, hvad der sker i Vestjylland, og i det nye hospital, der skal bygges.
Hvis jeg skulle bestemme, skulle det ligge i Aulum, fordi det er tættest på mit område. Hvis man skal noget med et sygehus i dag, er der lang vej.

Tove VidebækTove Videbæk, deltager i panelet, medlem af regionsrådet for Kristendemokraterne
Mødet har bekræftet mig i, at det er en rigtig god beslutning vi har taget med at bevare sengepladserne i Grenaa. Jeg er blevet klar over, at man kan mere dernede, end jeg vidste. De kan udføre en lang række funktioner, som kan aflaste Randers og Århus. Og så er der blevet peget på, at man kan spare de ældre for en lang køretur.
Desuden er jeg blevet gjort opmærksom på, at der er et problem inden for paraplegien – dvs. rygmarvssygdomme. Så det område vil jeg nu være mere opmærksom på.

Johannes Flensted JensenJohannes Flensted Jensen, 1. næstformand i regionsrådet og deltager i panelet for Socialdemokraterne
Jeg er blevet bekræftet i, at vores ændring i hospitalsplanen, hvor vi har fastholdt senge og funktioner i Grenaa er rigtig. Blandt andet fortalte sygeplejerske Mette Kirk fra Regionshospitalet Grenaa, hvad de kan udrette på sygehuset. Og så var der alt det, der ikke blev sagt. Eksempelvis er der ikke en eneste, der har omtalt det præhospitale. Så det er nok, fordi det er godt nok.
Der er også blevet rejst en rigtig god problemstilling i forhold til paraplegien – dvs. rygmarvssygdomme, hvor tingene har ændret sig. Måske skal den flyttes fra Viborg til Hammel eller Skejby. Men det skal vi se på, i den redegørelse, hospitalsplanen lægger op til, at vi skal have.
Endelig var jeg glad for signalerne fra Norddjurs Kommune, hvor socialudvalgsformand Jens Peter Jellesen sagde, han var glad for vores oplæg.