26-05-2008

Gennem det politiske arbejde i den europæiske interesseorganisation Konferencen for Perifere Maritime Regioner i Europa (CPMR) får Region Midtjylland nu indflydelse på, hvorledes EU skal udvikle sig efter 2013.

Gennem det politiske arbejde i den europæiske interesseorganisation Konferencen for Perifere Maritime Regioner i Europa (CPMR) får Region Midtjylland nu indflydelse på, hvorledes EU skal udvikle sig efter 2013.

- Gennem vores repræsentation i en af Europas meget indflydelsesrige interesseorganisationer får vi nu en unik mulighed for at påvirke den fremtidige EU-politik vedrørende bl.a. regional udvikling og udvikling i landdistrikter, siger formanden for Region Midtjyllands globaliseringsudvalg, Poul Müller, som samtidig er vicepræsident i Østersøkommissionen under CPMR.

Baggrunden er, at EU netop nu har den fremtidige regionalpolitik og det fremtidige EU budget efter 2013 i høring, så det er nu, der er mulighed for at øve indflydelse. CPMR arbejder med sine medlemsregioner fra hele Europa på en udtalelse, som skal synliggøre regionernes interesser i EU.

Der lyttes
Regionernes holdning er, at den fremtidige udvikling i Europa skal sikre, at der både fokuseres på udvikling i de mest tilbagestående regioner, og at der også fokuseres på at forstærke de styrkepositioner, som findes i de mest udviklede regioner.
- Dette ligger fint i tråd med de tanker, som ligger i Region Midtjyllands regionale udviklingsplan, som blev vedtaget af Regionsrådet forleden, så det er en udtalelse, vi gerne vil fremme, og CPMR er én af de organisationer, der lyttes til i Bruxelles, så mulighederne for at påvirke EU’s politik er store lige nu, siger Poul Müller.

Sagen har været behandlet på møde i Udvalget vedrørende Region Midtjyllands globaliseringsstrategi og skal senere behandles af Regionsrådet.

Om CPMR
Konferencen for Perifere Maritime Regioner (CPMR) er en paraplyorganisation for 154 maritime regioner i Europa. CPMR består af en række kommissioner, som har deres udgangspunkt i forskellige geografiske områder i Europa med fælles udfordringer – f.eks. omkring Nordsøen og Østersøen. Region Midtjylland er medlem af Østersøkommissionen, hvor Poul Müller (K) er vicepræsident, Nordsøkommissionen, hvor Harry Jensen (V) sidder i bestyrelsen, samt CPMR’s politiske Bureau, hvor Henning Gjellerod (A) har sæde.


Flere oplysninger

 Poul Müller, formand for Udvalget vedrørende Poul Müller, formand for Udvalget vedrørende
Region Midtjyllands globaliseringsstrategi
Telefon: 2844 5500
poul.muller@rr.rm.dk
 Peder Bang, udviklingskonsulent Peder Bang, udviklingskonsulent
Regional Udvikling, Region Midtjylland
Telefon: 8728 5093
Mobil: 4068 6428
peder.bang@ru.rm.dk

Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer.