13-05-2008


Region Midtjylland på vej til at blive den første i Danmark med adgang til internettet via trådløst bredbånd for alle interesserede, både på land og i by.

Et nyt samarbejde mellem Dansk Landbrugsrådgivning, Region Midtjylland og telekommunikationsvirksomheden SkyLine betyder, at der er hurtigt, trådløst bredbånd på vej til beboerne på landet i Herning og Viborg kommuner. I disse områder er der typisk ikke mulighed for andre løsninger med bredbånd.

Eksempel på antenne til trådløst bredbånd- Et fuldt udbygget bredbåndsnet er en af de vigtige betingelser for at sikre levende landdistrikter, erhvervsmæssigt, kulturelt og på mange andre vigtige felter. En moderne digital infrastruktur giver bedre muligheder for at skabe trivsel, vækst og øget beskæftigelse og dermed positive rammer for alle borgeres hverdag – også på landet, siger regionsrådsmedlem Kaj Møldrup Christensen om baggrunden for samarbejdet.

Forudsætning for at drive landbrug
- Hurtigt bredbånd er ligefrem en forudsætning for at drive moderne landbrug, siger Ivan Munk, it-chef i Dansk Landbrugsrådgivnings landscenter i Skejby. Landscentret varetager sammen med de regionale rådgivningsselskaber Heden & Fjorden og LandboMidtØst landbrugets interesser i projektet.

- For at imødekomme landbrugets og landboernes behov har vi i samarbejde med Region Midtjylland taget initiativ til et samarbejde med SkyLine i Randers. Denne virksomhed har efter erhvervelsen af den såkaldte Wimax-licens forpligtet sig til at dække Danmark med bredbånd senest i 2010, tilføjer Ivan Munk.

Samarbejdet har ført til en aftale om, at SkyLine fremskynder den planlagte udrulning af det trådløse 5 Mbit bredbånd i landdistrikterne i Herning og Viborg kommuner.

Det starter helt konkret i Simmelkær-området i Herning Kommune (Simmelkær, Ilskov, Sunds, Hodsager, Feldborg og Haderup), samt i Skelhøje/Frederiks-området i Viborg Kommune (Frederiks, Skelhøje, Karup, Mønsted, Sparkær, Daugbjerg og Gammelstrup).
I disse områder kan alle interesserede få leveret trådløst bredbånd med høj hastighed i løbet af få måneder, og umiddelbart efter følger resten af Region Midtjylland.

Fakta om informationsmøder

  • I Herning kommune: Simmelkær, Ilskov, Sunds, Hodsager, Feldborg og Haderup områderne.
  • Der holdes informationsmøde i Simmelkær Forsamlingshus onsdag den 21. maj 2008 kl. 19.30.
  • I Viborg kommune: Frederiks, Skelhøje, Karup, Mønsted, Sparkær, Daugbjerg og Gammelstrup områderne.
  • Der holdes informationsmøde i Frederiks i Kulturhuset Alhede-hallerne torsdag den 29. maj 2008 kl. 19.30.

Yderligere oplysninger

 Kaj Møldrup Christensen (S) Kaj Møldrup Christensen, Region Midtjylland
Medlem af Regionsrådet og Formand for Panel
for Udvikling i Landdistrikter og Fiskeriområder
Telefon: 8646 7460 / 2943 5981
kaj.moldrup@rr.rm.dk

 

Dansk Landbrugsrådgivning
Ivan Munk, it-chef, Landcentret
Telefon: 8740 5000
ivm@landscentret.dk
www.landscentret.dk
www.dlbr.dk
Egon Nielsen, it-konsulent, LandboMidtØst
Telefon: 8728 2200
egn@lmo.dk
www.lmo.dk

Arne Møller, It-chef, Heden & Fjorden
Telefon: 9629 6666
arm@hflc.dk
www.hlfc.dk

Landdistriktsprogrammet
LAG koordinator Alex Würtz, LAG Herning
Telefon: 3965 3000
aw@lagherning.dk

SkyLine c/o ELRO Erhverv a/s
Direktør Henry Lei Jacobsen
Telefon: 8710 1520

Salgsansvarlig Lars Kjær Kuhlmann
Telefon: 8710 1520
lkk@skyline.dk
www.skyline.dk