Toværelses lejligheder med egen terrasse og nyt aktivitetscenter. Det voksensociale tilbud, Bo-Hedensted, indvier nyt, stort boligbyggeri for voksne udviklingshæmmede tirsdag den 20. maj på Bygmarken 25 i Hedensted. Regionsrådsformand Bent Hansen holder indvielsestalen.
Forventningsfulde, voksne udviklingshæmmede flyttede tidligere på året ind i deres nybyggede lejligheder på Bo-Hedensted, hvor det moderne, gule murstensbyggeri med mange vinkler og store vinduespartier giver både lys, luft og mere plads for beboerne.

Indvielse
Nu hvor beboerne har fundet sig til rette i de nye omgivelser, vil Region Midtjylland gerne invitere til officiel indvielse tirsdag den 20. maj kl. 13.00-15.00 på Bygmarken 25 i Hedensted. Her vil formanden for Region Midtjylland, Bent Hansen, holde tale og indvie Bo-Hedensteds nye boliger.
Bo-Hedensteds beboere, personale og beboernes pårørende fejrer efterfølgende dagen og inviterer på lidt mundgodt og køligt at drikke, inden der vil være rundvisning i det nye byggeri.

Opgradering
Med det nye byggeri er beboerne blevet opgraderet fra etværelses- til toværelseslejligheder med egen terrasse, tekøkken og rummeligt badeværelse. Ligeledes har beboerne fået et nyt aktivitetscenter, hvor dagbeskæftigelsen foregår. Det nye byggeri i Hedensted blev planlagt af det tidligere Vejle Amt og var gået i gang, da Region Midtjylland overtog tilbuddet ved Kommunalreformens ikrafttrædelse.
Blandt deltagerne til indvielsen er Hedensted Kommunes borgmester Jørn Juhl Nielsen, Hedensted Kommunes socialservicechef Ejgil Jessen Hansen og kommunens social- og seniorudvalgsformand Erik Kvist.

Tæt på de nye boliger er der også arbejdspladser tilpasset beboerne.

Flere af beboerne i det nye Bo-Hedensted tilbud arbejder på et beskyttet værksted i nærheden af deres hjem. 

Fakta
Bo-Hedensted er et regionalt tilbud, der består af to afdelinger, som begge rummer bo- og dagbeskæftigelsestilbud: Bygmarken 19-23 og Bækketoften. På Bygmarken er målgruppen voksne og ældre udviklingshæmmede med særlige behov for eksempel demensproblematikker. På Bækketoften er målgruppen voksne med autisme.