Så er det atter tid for politikerne at diskutere hospitalsplanen. På tirsdag skal forretningsudvalget drøfte et nyt forslag til hospitalsplan. Forslaget er blevet rettet til efter en politisk debat. Hvis forretningsudvalget og siden regionsrådet siger god for det bliver planen sendt i høring 16. april.

Hospitalsplan

På den ene side skal specialerne samles, så behandlingen kan få en højere kvalitet. På den anden side skal borgerne sikres nærhed til især ambulant behandling og hjælp til mindre skader.


Det er den akse et nyt forslag til hospitalsplan for Region Midtjylland drejer om.

Hospitalsplanen beskriver hvilke funktioner de enkelte hospitaler i regionen skal have. Eksempelvis hvilke hospitaler, der specialiserer sig i behandling af bestemte kræfttyper, hvilke der kan håndtere komplicerede fødsler og hvilke der skal koncentrere sig om ambulant behandling og en samordnet indsats overfor mennesker med kroniske sygdomme.

Forslaget til hospitalsplan bliver behandlet af Forretningsudvalget for Region Midtjylland på tirsdag, hvorefter det formentlig kommer op i regionsrådet den 16. april, eventuelt med tilføjelser og kommentarer fra forretningsudvalget.

Men dermed betyder det ikke, at forslaget bliver vedtaget.

Forslag i høring
I første omgang skal politikerne blot tage stilling til, om de vil sende forslaget i høring. Sidst forretningsudvalget behandlede forslaget til hospitalsplan den 8. januar i år, besluttede politikerne i udvalget, at de havde brug for mere tid til at stille supplerende spørgsmål.
Det første forslag, der var et udspil fra regionens administration, gav anledning til megen debat. Spørgsmålene fra regionsrådets medlemmer, samt debatten om planen afspejles i det nye forslag til hospitalsplan, der altså har været igennem en første politisk revision.

Beslutter politikerne at sende forslaget i høring på regionsrådsmødet den 16. april, får borgere og medarbejdere ved regionens hospitaler samt andre interesserede mulighed for at kommentere planen i høringsfasen, der varer frem til 29. maj kl. 12.00.

Tid til debat
Herefter skal høringssvarene læses igennem, politikerne skal tage stilling til dem, og planen skal rettes til endnu en gang på baggrund af debat og høringssvar, inden den – efter tidsplanen – bliver endeligt behandlet, og formentlig vedtaget i sin endelige form af regionsrådet den 18. juni.

Som led i høringsfasen, lægger det nye forslag til hospitalsplan op til, at regionen arrangerer et eller flere borgermøder. Samtidig åbner regionen 16. april et debatsite på hjemmesiden www.rm.dk, hvor man kan stille spørgsmål til planen og debattere den.

Debatten på hjemmeside og borgermøde vil indgå som en del af høringsmaterialet.

Læs hospitalsplanen
Se tidsplan for hospitalsplanen

Yderligere oplysninger
Afdelingschef Lars Dahl Pedersen 8728 4430 / 4031 3230 / larsdahl.pedersen@stab.rm.dk

Journalist Mette Breinholdt 8728 5819 / 5148 2427 / mette.breinholdt@stab.rm.dk