Mandag den 10. november vil det vise sig, om velfærdsminister Karen Jespersen, regionsrådsformand Bent Hansen og formand for Kommunekontaktrådet (KKR) i Region Midtjylland, borgmester Anders G. Christensen, er til grin eller stramme grimasser. De tre politikere er oplægsholderne, når en stor rekrutteringskampagne bruger grinet og smilet i kampen om kvalificerede hænder til arbejde med omsorg og pleje i den offentlige sektor.

Mandag den 10. november vil det vise sig, om velfærds-minister Karen Jespersen, regionsrådsformand Bent Hansen og formand for Kommunekontaktrådet (KKR) i Region Midtjylland, borgmester Anders G. Christensen, er til grin eller stramme grimasser.
Mandag den 10. november vil det vise sig, om velfærds-minister Karen Jespersen, regionsrådsformand Bent Hansen og formand for Kommunekontaktrådet (KKR) i Region Midtjylland, borgmester Anders G. Christensen, er til grin eller stramme grimasser. De tre politikere er oplægsholderne, når en stor rekrutteringskampagne bruger grinet og smilet i kampen om kvalificerede hænder til arbejde med omsorg og pleje i den offentlige sektor.

Grinet, nærheden og den gode hverdagshistorie er krudtet i den store image- og rekrutteringskampagne, som Region Midtjylland, de 19 kommuner i regionen, forskellige faglige organisationer og SOSU-skolerne er fælles om. Provokerende spørger kampagnen, om vi er til grin? – for er vi det, så sku’ vi overveje et job inden for social- og sundhedsområdet.

Kampagne med fokus på smilet og mødet med mennesker
Er du til grin-kampagnen vægter den glæde og varme, som er vigtig i arbejdet med omsorg og pleje. Der bliver lagt vægt på den menneskelige kontakt og vigtigheden i det. Og det bliver understreget, at kommuner og region er stolte af korpset af professionelle SOSU´ere, der deler hjertevarme, smil og latter ud på daglig basis – og får lige så meget igen.

- Vi får i de kommende år hårdt brug for mange flere hænder til at give ordentlig pleje og omsorg til de mange mennesker, der blev født i årene omkring 2. verdenskrig. Jeg håber, at kampagnen vil være med til at åbne folks øjne for de mange kvaliteter, der er forbundet med at yde omsorg og pleje til andre mennesker, siger KKR-formand Anders G. Christensen (V), der forud for konferencen er spændt på at høre, hvad sociolog Henrik Dahl kan sige om Velfærds-Danmarks krav til personlig pleje og omsorg.

Håber selv på hjertevarme og grin
-Når det engang bliver min tur, vil jeg være glad for, at plejen kommer med hjertevarme og et grin. Så i den forstand er jeg ligesom kampagnen bestemt mest til grin, siger regionsrådsformand Bent Hansen (S).


Flere oplysninger
  • Anders G. Christensen, formand for Kommunekontaktrådet
    (Forum for de 19 kommuner i Region Midtjylland); borgmester@favrskov.dk, tlf. 2022 9806
  • Bent Hansen, regionsrådsformand, tlf. 8728 5010 / 4031 3707
Kontakt under konferencen 10. november
  • Journalist Mette Breinholdt, Kommunikation, tlf. 5148 2427
Kontaktpersoner om konference

Kampagnen er blevet til i et samarbejde mellem Region Midtjylland, de 19 kommuner i regionen, KKR, Beskæftigelsesregion Midtjylland, social- og sundhedsskolerne i Region Midtjylland og FOA. Hvis du har brug for at vide mere om kampagnen, kan du kontakte følgende kontaktpersoner:

Lene Sisseck Vesth
Tovholder
Kommunikation, Region Midtjylland
Lene.vesth@stab.rm.dk / 8728 5815

Jonna Holm Pedersen
Kontaktperson KKR
KKR (Favrskov kommune)
jhp@kl.dk / 8964 6116

Birte Mikkelsen
Kontaktperson Sundhedsstaben
Sundhedssekretariatet, Region Midtjylland
Birte.mikkelsen@stab.rm.dk / 8728 4412

Birgitte Sandahl
Kontaktperson for kommunerne
Randers Kommune
Birgitte.sandahl.bogner@randers.dk / 8915 1874

Bente Børre Pedersen
Kontaktperson Beskæftigelsesregionen
Beskæftigelsesregion Midtjylland
bbp@ams.dk / 7222 3708 

Tune Boss
Kontaktperson FOA
FOA Viborg
tube@foa.dk / 4697 3030

Marianne H. Christensen
Kontaktperson FOA
FOA Herning
Mhc040@foa.dk / 4697 1260

Vibeke Nielsen
Kontaktperson Social- og sundhedsskolerne
Randers Social- og sundhedsskole
Vibeke.Nielsen@sosuranders.dk / 8641 6900

Britta Raaballe
Kontaktperson Social- og sundhedsskolerne
Herning Social- og sundhedsskole
br@sosuherning.dk / 9627 2929

 


Fakta

Konferencen er en del af ”Er du til grin-kampagnen”, som blev skudt i gang den 27. november. Konferencen om imageløft og rekruttering til social- og sundhedsområdet finder sted mandag den 10. november fra 14.00 til 17.00 på Scandic Silkeborg, Udgårdsvej 2.

Pressen er velkommen

Kort om kampagnen

Stopeffekt og nysgerrighed

Kampagnen et delt op i to faser. Den første er en teaser-kampagne, hvor stopeffekten er vigtig; ”Er du til grin?”. Provokationen skal få mennesker, som normalt ikke er interesserede i at høre om SOSU-området, til at gå ind på hjemmesiden og søge information.

Mennesker, som er til indlevelse og hjertevarme
Kampagnens anden del fortæller om et job, hvor man giver noget, men samtidig får en masse igen. Kampagnen har nogle enkle budskaber, hvor smilet og det menneskelige går igen. Budskaberne starter alle med ”Er du til grin?”, men følges derefter op af indhold, som lægger vægt på nærværet, hjertevarmen, udfordringer og ansvar og mange af de andre ting, som fremhæves som positive ved jobbet.

Hjemmeside som omdrejningspunkt
Hjemmesiden www.ErDuTilGrin.dk er en hjørnesten i kampagnen. Her kan man læse de gode historier om, hvordan det er at være i faget. En af dem fortæller f.eks. Stinne Friis Mikkelsen, som er social- og sundhedsassistent på Regionshospitalet Viborg, og flere SOSU’er, som bare brænder for deres job. Det er også her, du kan læse om, hvad man laver som SOSU, og hvordan man kommer i gang med uddannelsen.


Tekst-eksempel fra kampagnen
”Hver eneste dag får mere end 20.000 SOSU´ere smilet frem hos borgere i din kommune og hos de mange patienter og pårørende i psykiatrien og på regionens hospitaler. Måske er du en af dem, der gør en forskel. Måske er du en af dem, der mærker forskellen og påskønner den. Uanset er du sikkert enig i, at glæde smitter.”

Billeder
 Hent PDF-fil med illustrationer

Program
 Hent programmet for konferencen

Hvem er inviteret?
Invitationen er sendt til udvalgsformænd og medlemmer for relevante områder i region og kommuner, Regionsrådet, KKR-medlemmer (borgmestre, byrådsmedlemmer), direktører og embedsfolk fra det regionale beskæftigelsesområde, social- og sundhedsskolerne samt jobcenterchefer i kommunale og statslige institutioner, direktører og embedsfolk fra områder, der beskæftiger social- og sundhedspersonale i kommuner og Region Midtjylland.