Regionshospitalet Horsens, Brædstrup og Odder løb i går med titlen som Årets Sundeste Virksomhed 2008.



Regionshospitalet Horsens, Brædstrup og Odder løb i går med titlen som Årets Sundeste Virksomhed 2008.


Det blev i går aftes afsløret, at Regionshospitalet Horsens, Brædstrup og Odder er blevet kåret til Årets Sundeste Virksomhed 2008 blandt mange indstillede virksomheder. Spændingen blev udløst ved en stort anlagt prisuddelingsfest i Børssalen i København, hvor sundhedsministeren Jakob Axel Nielsen overrakte prisen.

- Tak for prisen – og den anerkendelse, der følger med. Det danske sundhedsvæsen har et stort behov for dokumenteret succes, som en forudsætning for at skabe flotte resultater i forhold til høj patienttilfredshed og produktivitet. Inerti, unødvendig bureaukrati og mangel på innovation er desværre oftest dét, som Danmarks sundhedsvæsen beskyldes for som barriere for succes, men i Horsens er vi beviset for, at innovation, kreativitet og afbureaukratisering kan føre til succes, svarede chefsygeplejerske Anna Birte Sparvath. Hun tog salen med storm ved efterfølgende at give ministeren en rose og en lykønskning som øverste politiske chef inden for sundhedsvæsenet:
- Nu ved du, hvor du skal finde succeserne, og vi vil gerne inspirere andre med vores indsats i forhold til Velfærdsstrategien og sundhedsfremme på jobbet, tilbød Anna Birte Sparvath med et smil.

Kampen om prisen var hård, og med i opløbet var foruden Regionshospitalet Horsens, Brædstrup og Odder, dagligvareengrosvirksomheden Super Gros A/S og en dansk afdeling af koncernen Bosch A/S. I den indledende runde var så store og velrenommerede virksomheder som PFA Pension, BaneDanmark og Grundfos repræsenterede.

Sundhedsfremme på dagsordenen
Kriterierne for at blive Årets Sundeste Virksomhed er, at ledelsen har gjort sig strategiske overvejelser og sat sundhedsfremme på dagsordenen i hele organisationen. Endvidere skal virksomheden have gjort tiltag, der har højnet motivationen for sundhedsfremme hos medarbejderen. Her var det et meget enigt dommerpanel, som havde peget på Regionshospitalet Horsens, Brædstrup og Odder for den helhedsorienterede, strategiske indsats, præget af kreativitet, nytænkning og mod. Et bekræftende bevis på, at rammer og vilkår inden for det offentlige godt kan forenes med en proaktiv indsats, når det gælder sundhed og trivsel på jobbet.

- Tankerne bag Velfærdsstrategien og sundhedsfremmeindsatsen rammer godt i tråd med dommernes kriterier. Vi inddrager medarbejderne, og tager samtidig ledelsesansvar for at sikre tempo, fremdrift og ressourcer, vi måler effekten af indsatsen, vi kommunikerer de gode historier og bruger dem i strategisk i PR-indsatsen, og vi fejrer succeserne sammen, sagde en stolt og glad Anna Birte Sparvath.

Initiativet Sundeste virksomhed
Bag initiativet Sundeste Virksomhed 2008 står, ud over sundhedsminister Jakob Axel Nielsen, blandt andre SundhedsDoktor, Dansk Erhverv og Berlinske Tidende. Projektet blev skudt i gang i foråret 2008 og har til formål at udbrede viden om sundhedsfremme generelt samt at finde ud af, hvor langt det sundhedsfremmende arbejde er nået i Danmark. Det er første gang, at prisen uddeles, hvorved der er skabt basis for en ny tradition.

Regionshospitalet Horsens, Brædstrup og Odder er allerede inviteret til arrangementet i 2009 med det formål at inspirere andre virksomheder, som ønsker at gøre en indsats på sundhedsfremmeområdet. Inspirationen ved dette års konference kom bl.a. fra sundhedsguruen Chris MacDonald, løberen Rikke Rønholt og entertaineren Anders Lund Madsen.

Mere information
Cheflæge Steen Friberg, tlf: 7927 4402
Chefsygeplejerske Anna Birte Sparvath, tlf. 2094 3817
HR-konsulent Helle Ibsen, tlf. 3052 9542

Se også
www.sundestevirksomhed.dk
www.regionshospitalet-horsens.dk

HR-konsulent Helle Ibsen sundhedsminister Jacob Axel Nielsen og chefsygeplejerske Anna Birte Sparvath ved overrækkelsen af prisen som Danmarks Sundeste Virksomhed.

Tryk her for at hente billedet i højere opløsning