På vegne af regionsrådet, svarer formand Bent Hansen på en række spørgsmål om kompetanceudvikling, stillet af Dansk Sygepleje råd

Spørgsmål stillet af Gert Petersen,
Kredsnæstformand, Dansk Sygeplejeråd,
Kreds Midtjylland

Hent regionsrådsformandens
svar som pdf-fil


Svar på spørgsmål om kompetenceudvikling for personalet i Region Midtjylland, fremsendt til regionsrådets møde den 19. november 2008

Tak for de tilsendte spørgsmål til spørgetiden på regionsrådets møde den 19. november og for din deltagelse i mødet.

Vedlagt fremsendes den besvarelse af de stillede spørgsmål, jeg gav på mødet. Jeg håber, at du finder besvarelsen fyldestgørende. Er der behov for en yderligere uddybning, er du velkommen til at rette henvendelse til afdelingschef Ditte Hughes, HR, Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg (ditte.hughes@stab.rm.dk)

Jeg skal for god ordens skyld oplyse, at kopi af besvarelsen tilsendes regionsrådets medlemmer og pressen til orientering.


Venlig hilsen


Bent Hansen
Formand for Regionsrådet


Svar på spørgsmål i Regionsrådets spørgetid den 19. november 2008 fra Gert Petersen om kompetenceudvikling for personalet i Region Midtjylland

Region Midtjylland ønsker, at være en attraktiv og effektiv arbejdsplads for såvel ledere som medarbejdere og vægter i den forbindelse blandt andet medarbejdernes faglige og personlige udvikling.

Spørgsmål 1
Er Region Midtjyllands budget 2009 i overensstemmelse med intensionerne for trepartsmidlerne, når det af bilag 1 til aftale om budget 2009 for Region Midtjylland fremgår, at der skal ske besparelser på personalepuljer, der bl.a. er tiltænkt kompetenceudvikling, lederudvikling, seniorpolitik m.v.?

Regionsrådet har i forbindelse med budget 2009 for Region Midtjylland lavet en samlet vurdering af de budgetreduktioner, der blev en nødvendig konsekvens af den økonomiske situation i regionen.

Og i den forbindelse er det vurderet, at regionens fælles centrale HR puljer også skulle reduceres.

Som det fremgår af brev fra Danske Regioner, den 27. oktober 2008 om ”Trepartsmidlerne til kompetenceudvikling og seniorinitiativer”, så er regionernes ret til selvstændigt at disponere egne midler inden for områderne ikke blevet begrænset.

Herudover kan jeg oplyse, at der i budget 2009 er afsat 4 mio. kr. til et særligt fokus på ledelse inden for hospitalsområdet. Konkret i forhold til det radiologiske område.


Spørgsmål 2
Hvor store midler forventer Region Midtjylland i 2009 at anvende til efter- og videreuddannelse af læger, til efter- og videreuddannelse af ledere og hvor store midler forventes det at man anvender til efter- og videreudd. for det øvrige personale?

I Region Midtjylland arbejdes der i høj grad med decentralisering på kompetenceudviklingsområdet, da det vurderes, at det er ude på den konkrete arbejdsplads at leder og medarbejder i fællesskab bedst kan vurdere, hvilke behov der er for kompetenceudvikling i forhold til løsningen af konkrete opgaver. Det være sig ”på jobbet ” læring og kompetenceudvikling, såvel som lokale uddannelsesaktiviteter suppleret med ekstern efter- og videreuddannelse.

Intentionen for anvendelse af midler til kompetenceudvikling er, at der indenfor den økonomiske ramme og efter konkret vurdering fortages den nødvendige kompetenceudvikling i forhold til løsningen af regionens opgaver.

I Region Midtjylland følger RMU op på kompetenceudviklingsarbejdet i regionen ved den årlige drøftelse af området. Drøftelsen foregår på baggrund af den status på området som samtlige HMU’er fremsender til RMU.

Den næste drøftelse foregår på RMU mødet den 4. december 2008, hvor der ligeledes skal drøftes anvendelsen af HR puljerne for 2009.