05-11-2008

Det nye MedTech Innovation Center har ansat Trine Winterø som administrerende direktør. MedTech Innovation Center skal sikre, at virksomheder i Region Midtjylland får succes med flere innovative projekter inden for biotek og medicoteknik.

Forskere og virksomheder i Region Midtjylland får hvert år gode ideer, som trods stort potentiale aldrig bliver til produkter. Vejen til markedet er ofte lang og slidsom. Et nyt center, MedTech Innovation Center (MTIC), vil bidrage til, at flere innovationer inden for biotek og medicoteknik i fremtiden kommer ud at gøre gavn i form af ny medicin og nyt medicinsk udstyr. MTIC er finansieret af Vækstforum for Region Midtjylland og EUs strukturfonde.

Erfaring med kommercialisering
Trine Winterø

MTIC har ansat 45-årige Trine Winterø som administrerende direktør. Trine Winterø er ph.d. i molekylær genetik fra Landbohøjskolen og har siden 1999 arbejdet i ledende stillinger med kommercialisering af forskning, senest som chef for Region Hovedstadens enhed for teknologioverførsel.

- Jeg glæder mig til at komme i gang med opgaverne i MTIC, der bliver helt unikt i Danmark. Det unikke er, at virksomhederne nu får et sted at gå hen, når de ønsker en ekstern sparringspartner til at løfte deres forretningsudvikling. Vi vil bistå virksomhederne på det operationelle plan, når de innovative ideer skal føres ud i livet, siger Trine Winterø.

Stærk erhvervsudvikling
MedTech Innovation Center har et budget på 35 millioner kr. over tre år, hvoraf en del kan bruges på investeringer i projekter med globalt potentiale. Ud over kapital kan MTIC bidrage med at skaffe samarbejdspartnere, skabe netværk og formidle kompetence og viden til regionens virksomheder. Alt sammen på både nationalt og internationalt niveau.

- Vores ambition er at være med til at skabe en stærk erhvervsudvikling i regionen i de kommende år inden for biotek og medicoteknik. Trine Winterø har de rette faglige kompetencer til at bære ambitionen igennem, fordi hun har en naturvidenskabelig baggrund, som er kombineret med bred praktisk erfaring inden for venture-kapital fonde og kommercialisering af forskningsresultater i iværksættervirksomheder, siger bestyrelsesformanden for MTIC, Peter Mørch Eriksen, der er adm. direktør i virksomheden Pnn Medical og tidligere Vice President i Medtronic Inc.

Uudnyttet potentiale
Det er biotek og medico-virksomheder i regionen, der har taget initiativ til MTIC, og Vækstforum for Region Midtjylland har store forventninger til resultaterne, fortæller formanden, regionsrådsformand Bent Hansen:
- Region Midtjylland har hidtil langt fra udnyttet sit potentiale for forretningsudvikling på sundhedsområdet. Jeg glæder mig over, at forskere og virksomheder nu sammen med MedTech Innovation Center og centrets samarbejdspartnere får mulighed for at føre flere innovative ideer ud i livet, siger Bent Hansen.

Kick-off møde
MTIC holder kick-off møde sammen med Vækstforum for Region Midtjyllands anden satsning på sundhedsområdet CareTech Innovation tirsdag den 18. november.
Pressen er velkommen til at deltage.
Se program og tilmeldingsfrist

Se liste med fakta om Trine Winterø og MTIC

Fotoet er til fri brug. Download det i høj opløsning ved at klikke på det.

Flere oplysninger:

Peter Mørch Eriksen, bestyrelsesformand MTIC
Telefon: 5199 6600
pme@pnnmedical.com

Trine Winterø, adm. direktør i MTIC
Telefon: 2343 1802
trine@winteroe.dk

Bent Hansen, formand for Vækstforum i Region Midtjylland
Telefon: 4031 3707
bent.hansen@rr.rm.dk