10-11-2008


Randers kommune og Region Midtjylland står bag en landsdækkende konference om vedvarende energi og klima. Konferencen skal blandt andet svare på, hvordan private og offentlige virksomheder på samme tid skal imødegå klimaændringerne og få mest muligt ud af dem.

Udsigten til en vådere og varmere fremtid har forstærket vores behov for at få udviklingen under kontrol og imødegå dens virkninger med offensive løsninger.

Det er baggrunden for, at beslutningstagere over hele landet i disse dage modtager invitationer til at deltage i ”Fremtidsudsigten – en handlingsorienteret energi- og klimakonference”, der holdes på Værket i Randers 4. februar 2009.

Fra ord til handling
Den danske regering har en målsætning om, at mindst 30% af Danmarks Energiforbrug i 2020 skal være dækket af vedvarende energi. Tilsvarende har flere kommuner og regioner lavet målsætninger for udviklingen. På længere sigt skal Danmark således være selvforsynende med vedvarende energi. Men den udvikling sker ikke af sig selv.

”Hvis de ambitiøse mål skal nås, må de flotte ord omsættes til handling, og der skal ske en målrettet indsats på alle niveauer i samfundet. En af de vigtigste udfordringer er i øjeblikket, hvordan vi kommer fra ord til handling”, siger regionsrådsformand Bent Hansen.

”Vi vil gerne sætte fokus på, at energi- og klimatiltag ikke bare er en omkostning, men at de kan give afkast på bundlinjen og skabe grundlaget for erhvervsudvikling” siger Bent Hansen.

Resultaterne frem i lyset
På konferencen præsenteres en række konkrete initiativer, der kan tjene som inspiration og som grundlag for debat, forklarer Randers’ fungerende borgmester Berner Nielsen.

”Nogle private og offentlige virksomheder er gået foran og er allerede nået langt, og det er de resultater og erfaringer vi gerne vil have frem i lyset” siger Berner Nielsen.

”I Randers Kommune vil vi også gerne med i front og være en virksomhed, der agerer miljømæssigt forsvarligt, og som inspirerer borgere, virksomheder og foreninger til at gøre det samme”, siger han.

Fem workshops
Blandt talerne på konferencen om formiddagen er koncernchef Ditlev Engel fra vindmøllevirksomheden Vestas, mens eftermiddagens fem workshops byder på indlæg fra mere end 20 pionerer udi fremtidens klima- og energihåndtering.

Emnerne for de fem workshops er:

  • Planlægning af fremtidens energianlæg
  • Energiregnskaber og lokale handlingsplaner
  • Aktivering af de lokale potentialer på biomasseområdet
  • Energibesparelser og -effektiviseringer
  • Vedvarende energi i transport


Se mere om konferencen og programmet på www.fremtidsudsigten.dk

Flere oplysninger:

Bent Hansen     Bent Hansen
formand for Regionsrådet i Region Midtjylland
Telefon: 8728 5010
Mobil: 4031 3707
bent.hansen@rr.rm.dk  
Berner Nielsen    Berner Nielsen
fungerende borgmester, Randers kommune
Telefon: 8647 7405
Mobil: 40 25 74 07
berner.nielsen@randers.dk  
Pernille Blach Hansen    Pernille Blach Hansen
Direktør for Miljø og Teknik, Randers kommune
Telefon: 8915 1600
Mobil: 5156 2600
pernille.blach.hansen@randers.dk  
Henrik Brask Pedersen    Henrik Brask Pedersen
afdelingschef, miljø, teknologi og infrastruktur
Region Midtjylland
Telefon: 8728 5170
Mobil: 5151 7273
henrik.brask@ru.rm.dk