Fire politikere fra regionsrådet og seks borgere, der alle skal til borgertopmøde i Silkeborg 1. november, har hvæsset tastaturet og blogger i 14 dage om Fremtidens Sundhedsvæsen.

Snakke-computere - illustration

Fire politikere fra regionsrådet og seks borgere, der alle skal til borgertopmøde i Silkeborg 1. november, har hvæsset tastaturet og blogger i 14 dage om Fremtidens Sundhedsvæsen.


”Tag ansvar for din sundhed”. Sådan lyder budskabet fra Jette Amtkjær Nielsens  indlæg på webloggen Sund Fremtid. Jette Amtkjær Nielsen, Randers, er en af godt 200 deltagere som lørdag den 1. november bruger en hel dag på at diskutere udfordringerne for fremtidens sundhedsvæsen.

Sammen med ni andre – i alt seks borgere og fire politikere – deler han i de næste 14 dage sine tanker og holdninger om sundhedsvæsenet med bloggens læsere.

- Vi håber, bloggen vil bidrage til en bred debat. I Region Midtjylland står vi nemlig netop nu og er ved at udforme regionens sundhedsplan. Her har vi brug for så mange indfaldsvinkler og visioner som muligt. Borgertopmødet er så ét sted at hente inspiration, bloggen et andet, og nu lader vi de to spille sammen, siger formand for sundhedsplanudvalget, Johannes Flensted-Jensen (S).

Jette Amtkjær Nielsens indlæg bliver sekunderet af et indlæg fra ”borgertopmødekollegaen” Kristen Sig, Holstebro, der mener man lige så vel kan nedlægge regionerne. Et udsagn, der dog hurtigt modsiges af en anden blogger, regionsrådsmedlem Anne V. Kristensen (V).

”Jeg kan ikke se, at processen med at danne en ny hospitalsstruktur, kunne være gjort bedre af en fælles dansk ledelse. Der har været mange lokale prioriteringer inde i billedet”, skriver hun blandt andet.

Der er således lagt op til debat og alle borgere som fagpersoner er velkomne til at fare i tasterne og give bloggerne svar på tiltale, nuancere deres synspunkter eller bidrage med egen viden og erfaring.

Fakta

• Find bloggen på www.borgertopmoede.rm.dk under Debat – Sund Fremtid

• Bloggen vil være aktiv fra den 27. oktober til 10. november


Flere oplysninger
Formand for sundhedsplanudvalget, 1. næstformand i regionsrådet, Johannes Flensted-Jensen (S) 2084 0352 / jfl@rr.rm.dk

Blogredaktør, Mette Breinholdt 8728 5819 / mette.breinholdt@stab.rm.dk

Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer.