Umiddelbart før en periode med stor omstilling skal medicinsk afdeling på Regionshospitalet Viborg, Skive, Kjellerup have ny ledende overlæge.

Umiddelbart før en periode med stor omstilling skal medicinsk afdeling på
Regionshospitalet Viborg, Skive, Kjellerup have ny ledende overlæge.
 
Ledende overlæge på Regionshospitalet Viborg, Skive, Kjellerup, Carsten Thordal, er blevet chef for medicinsk center ved Århus
Universitetshospital, Århus Sygehus. Derfor vil Thomas Gjørup (58) det næste halve år varetage den lægelige ledelse af afdelingen, som tæller cirka 500 ansatte, og som har sengeafsnit og stor ambulant aktivitet i både Viborg og Skive.

Thomas Gjørup kommer fra en stilling som klinikchef for Steno Diabetes
Center. Han er formand for "Dansk Selskab for Intern Medicin", og som
Thomas Gjørupmedlem af "Det rådgivende udvalg for Specialeplanlægning" har han haft stor
indflydelse på udviklingen af en ny akut-kultur i det danske hospitalsvæsen, hvor akutte patienter i fremtiden skal modtages på akuthospitaler med fælles akutmodtagelse.

Fra sin tid som chef for Amager Hospitals medicinske center medbringer han erfaringer med at opbygge et medicinsk center med nye arbejdsgange; effektive patientforløb og et velfungerende akutområde. Det er nogle af disse erfaringer, Regionshospitalet Viborg, Skive, Kjellerup ser frem til at gøre brug af, når hospitalet skal sammenlægge de medicinske funktioner i Viborg og Skive - og i arbejdet med at opbygge en fælles akut modtageenhed for medicinske
og organkirurgiske patienter i Midtjylland.

Flere oplysninger
Journalist Susanne Munch Overgaard, tlf. 8927 2593/ susanne.m.overgaard@Viborg.RM.dk