06-10-2008


En ny undersøgelse, foretaget af Rambøll Management A/S for Region Midtjylland, vurderer, at der er sund fornuft og god samfundsøkonomi i at bygge en fast forbindelse over Kattegat. Det er stik modsat af, hvad en tidligere rapport - bestilt af regeringen - har vist. Regionsrådsformand Bent Hansen opfordrer nu til, at den nye rapport indgår i regeringens beslutningsgrundlag for kommende trafikinvesteringer.

Der er mange gode grunde til at genoverveje den faste Kattegat-forbindelse, som regeringen for en måneds tid siden fejede af bordet. Det siger regionsrådsformand i Region Midtjylland, Bent Hansen, på baggrund af den rapport, som regionen har fået konsulentfirmaet Rambøll Management til at lave.

”Vi har lagt vores forudsætninger åbent frem, og det er de samme, som Infrastrukturkommissionen bruger alle andre steder. Derfor synes vi, at vi har lavet et redeligt og ordentligt stykke arbejde”, siger Bent Hansen.
Dermed henviser han til, at flere trafikforskere har sat spørgsmålstegn ved det grundlag, som regeringens rapport hviler på.

Ifølge Rambølls nye rapport vil en fast forbindelse direkte mellem Jylland og Sjælland ikke komme til at koste skatteborgerne penge, men derimod være en god forretning, samfundsmæssigt set.

”Der er kun fordele - miljømæssigt, økonomisk og konkurrencemæssigt i forhold til udlandet. Jeg håber, at dette her gør så stort et indtryk, at det fører til noget. Ikke at man i første omgang tager beslutning om at bygge broen, men at man beslutter at afsætte de nødvendige beløb til at få det undersøgt til bunds”, siger Bent Hansen.

Læs også Rambølls delrapport om den økonomiske bæredygtighed i en fast forbindelse over Kattegat.

Flere oplysninger:

Bent Hansen
Formand for Region Midtjylland
Telefon: 8728 5010
Mobil: 4031 3707
bent.hansen@rr.rm.dk

Henrik Brask Pedersen, afdelingschef
Miljø, teknologi og infrastruktur
Region Midtjylland
Telefon: 8728 5170
henrik.brask@ru.rm.dk