Borgerne i Region Midtjylland vil gerne give politikerne deres bud på fremtidens sundhedsvæsen. Det står fast efter at tilmeldingsfristen til borgertopmødet i Silkeborg den 1. november er udløbet.

Borgeropmøder - grafik
Borgerne i Region Midtjylland vil gerne give politikerne deres bud på fremtidens sundhedsvæsen. Det står fast efter at tilmeldingsfristen til borgertopmødet i Silkeborg den 1. november er udløbet.

Lørdag dumper en bekræftelse ind ad brevsprækken hos 275 borgere rundt om i hele regionen, mens godt 100 får et brev med afslag.

I alt var 6.000 tilfældigt udvalgte borgere inviteret til at deltage. Erfaringsmæssigt skulle det give ca. 275 tilmeldinger. Men i alt 378 borgere har altså tilkendegivet, at de var parat til at bruge en hel lørdag på at diskutere for eksempel hvilke sygdomme, der skal behandles før andre, og hvordan de mener balancen mellem offentlige og private hospitaler skal være.

- Det er ærgerlig at måtte sige nej til engagerede borgere, som har tilbudt os deres stemme. Men jeg kan ikke andet end glæde mig over, at det virkelig er hr. og fru Danmark og ikke kun ”Tordenskjolds soldater”, der har meldt sig. Det tyder på et bredt, folkeligt engagement, siger Bent Hansen (S), formand for regionsrådet i Region Midtjylland.

Det er ikke helt tilfældigt, hvem der i sidste ende er valgt ud, idet Teknologirådet, som hjælper med arrangementet, har fået lov til at sortere i tilmeldingerne, så deltagerne i bedst mulig grad afspejler sammensætningen i regionens befolkning.

Samtidig debat fire steder i Danmark
Når snakken går og debatten giver gnister i Silkeborg 1. november, har topmøde-deltagere i Ålborg, Korsør og København også lige hældt kaffe i koppen.

Region Nordjylland, Region Sjælland og Region Hovedstaden har nemlig alle inviteret til det ”samme” borgertopmøde.

Debatten om udfordringerne på sundhedsområdet foregår samtidigt og bliver transmitteret mellem de fire byer.


Fakta
• Borgertopmødet finder sted i Silkeborg Hallerne, Ansvej 114, 8600 Silkeborg, den 1. november 10-17.

• Teknologirådet har ekspertisen til at sammensætte deltagerne, så køn, alder og geografi svarer til befolkningssammensætningen i regionen.

• Region Midtjylland har ikke haft indflydelse på deltagergruppens sammensætning.

• De 100, der har fået afslag, er typisk i aldersgruppen 50 – 60 år og bor i områder som Viborg, Århus, Favrskov, Skanderborg, Holstebro og Norddjurs.

• Deltagerne er alle inviterede. Der er altså ikke åbent for alle

• Læs mere om borgertopmødet på www.borgertopmoede.rm.dk

• På debatsiden Sund Fremtid varmer region Midtjylland op til borgertopmødet. Her har alle mulighed for at give deres besyv med.

Cases
Medier, der er interesserede i kontaktoplysninger på deltagere i borgertopmødet, er velkomne til at kontakte journalist Mette Breinholdt i Region Midtjylland Kommunikation  8728 5819 / mette.breinholdt@stab.rm.dk

Grafik
Se grafik der viser placeringen af de samtidige borgertopmøder i Silkeborg, Aalborg, Korsør og København.

• Hent grafik til tryk
• Hent grafik til tv

Flere oplysninger
• Regionsrådsformand Bent Hansen, 2759 4022 / bh@rr.rm.dk

• Anja Amdisen, kommunikationskonsulent og koordinator af borgertopmødet i Region Midtjylland  8728 5817  anja.amdisen@stab.rm.dk

• Mette Breinholdt, journalist i Region Midtjylland Kommunikation 8728 5819 / mette.breinholdt@stab.rm.dk 

• Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer.