Beskyldningerne er grundløse og udokumenterede. I dagbladet Politiken klager direktøren for Danmarks eneste privatejede hjertecenter i Varde over, at blandt andre Region Midtjylland tilsyneladende bevidst skulle undlade at henvise alvorligt syge patienter til behandling på hans klinik. Direktør i Region Midtjylland Leif Vestergaard-Pedersen afviser blankt kritikken.


I dagbladet Politiken klager direktøren for Danmarks eneste privatejede hjertecenter i Varde, Ricardo Sanchez, over, at blandt andre Region Midtjylland tilsyneladende bevidst skulle undlade at henvise alvorligt syge patienter til behandling på hans klinik.

Beskyldningerne er imidlertid grundløse og udokumenterede, mener direktør i Region Midtjylland Leif Vestergaard-Pedersen.

- Patientkontoret i Region Midtjylland har uden undtagelse tilbudt alle relevante hjertepatienter behandling blandt andet i Varde, understreger han. Vi står ganske vidst i en økonomisk svær situation, men vi holder loven, siger han.

Politiken bruger de vildledende oplysninger fra Hjertecenter Varde til at antyde, at blandt andre Region Midtjylland bevidst skulle spekulere i prisfald på hjerteoperationer og i mellemtiden bare lade hjertepatienterne vente.

Faktum er imidlertid, at Region Midtjylland - så sent som i august - satte rekord med hele 27 henvisninger til Hjertecenter Varde. Dertil kommer et ukendt antal patienter, som lægerne har henvist direkte fra hospitalerne til behandling i Varde.

 Måned Henviste patienter 
 Januar

 22

 Februar

 26

 Marts

 13

 April (Konflikt)

 15

 Maj (Konflikt)

 11

 Juni (Konflikt)

 4

 Juli (Ferie)

 7

 August

 27

 September
 (Optalt 21. september)

 14


Fremskrevet ender tallet for september måned formentligt på niveau med årets øvrige ”normale” måneder.

I tre af årets måneder var arbejdet i sundhedssektoren ramt af konflikt. Men som landets eneste region, tilbød Region Midtjylland sine patienter at de kunne henvende sig på en privat klinik uden henvisning fra hverken region eller læge.

Region Midtjylland har indtil midten af august betalt regninger for 15,7 mio. kr. til Hjertecenter Varde. Heraf er de otte mio. kr. fra de seneste tre måneder.

Flere oplysninger

Leif Vestergaard-Pedersen  Direktør Leif Vestergaard-Pedersen, tlf. 8728 5040 / 2124 2316


Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer.