Der var fuldt hus, da Århus Universitetshospital, Århus Sygehus onsdag afviklede Forskningens Dag. De bedste forskere blev belønnet med i alt 42.000 kroner.

1. præmie (10.000 kr.): Jan Rölfing, Ortopædkirurgisk Afdeling E
Der var fuldt hus, da Århus Sygehus onsdag afviklede Forskningens Dag. De mange deltagere kunne se på 78 videnskabelige postere, høre på mundtlige præsentationer fra unge forskere eller lytte til oplæg fra fire foredragsholdere – alle koncentreret omkring temaet fedme.


Else Tønnesen, formand for Forskningsudvalget på Århus Sygehus, var imponeret over den forskningsaktivitet, som Forskningens Dag var et udtryk for.

- Kvaliteten af forskningen på Århus Sygehus er imponerende. Og samtidig er der en meget stor spændvidde i valget af emner, siger Else Tønnesen.

- Det betyder meget for vores unge forskere, at vi holder Forskningens Dag. For vi får skabt et fællesskab og en stolthed over at være med til at forske på Århus Sygehus.

Den 25-årige medicinstuderende Jan Rölfing vandt 1. præmien i foredragskonkurrencen. Det var første gang, at han prøvede at præsentere resultaterne af et videnskabeligt studie for et større publikum.

- Jeg er selvfølgelig utrolig glad over, at jeg vandt konkurrencen. Og det bekræfter mig i, at det er forskningsvejen, jeg skal gå, siger Jan Rölfing.

Han vandt konkurrencen for et projekt om, hvordan EPO – der også er kendt som et dopingstof fra cykelsporten – kan have en knogledannende virkning. Det kan måske få betydning for, hvordan man i fremtiden vil behandle patienter med ryglidelser.

Der blev både konkurreret om præmier for bedste foredrag og bedste videnskabelige postere. Følgende forskere vandt præmier:

Bedste foredrag
1. præmie (10.000 kr.): Jan Rölfing, Ortopædkirurgisk Afdeling E
2. præmie (5.000 kr.): Gitte Dam, PET-centret
3. præmie (3.000 kr.): Henning Grønbæk, Medicinsk Hepato-Gastroenterologisk Afdeling V
4. præmie (3.000 kr.): Camilla Hoff, Onkologisk Afdeling D

Bedste postere
Delt 1. præmie (7.500 kr.): Hanne Krogh Jensen, Onkologisk Afdeling D
Delt 1. præmie (7.500 kr.): Lone Donbæk Jensen, Arbejdsmedicinsk Klinik
3. præmie (3.000 kr.): Maiken Stilling, Ortopædkirurgisk Afdeling E
4. præmie (3.000 kr.): Jesper Frandsen, Neuroradiologisk Afdeling