24. september vedtog regionsrådet en ny struktur for psykiatri- og socialområdet i Region Midtjylland. Hermed går næste fase nu i gang mod en forbedret organisation.

24. september vedtog regionsrådet en ny struktur for psykiatri- og socialområdet i Region Midtjylland. Hermed går næste fase nu i gang mod en forbedret organisation.

Den nye organisation inden for psykiatri- og socialområdet i Region Midtjylland indebærer, at de nuværende driftsadministrationer i Viborg, Horsens, Holstebro og Risskov samles i Viborg under en ny fælles ledelse. Ledelsen vil bestå af en direktør, cheflæge, chefsygeplejerske og en socialchef. Den nye driftsorganisation omfatter ca. 4900 medarbejdere og har et budget på ca. 2,1 mia. kr.

Baggrunden for at ændre den nuværende organisation for psykiatri- og socialområder er et ønske om at skabe en synlig og entydig ledelse som kan matche og imødekomme de udfordringer, som området står overfor. Regionens socialområde bliver over det næste år ca. 1/5 mindre end ved regionsdannelsen. Samtidig venter et stort arbejde med at implementere regionens psykiatriplan.

Direktionen vil ultimo september ansætte den overordnede driftsledelse for psykiatri- og socialområdet. Herefter vil alle andre ledere og medarbejdere, der berøres direkte af omlægningen, få mulighed for at tilkendegive ønsker og forventninger om deres fremtidige ansættelsessted.

Den nye organisation i Region Midtjylland vil komme på plads fra årsskiftet til april 2009.

Samarbejdspartnere, herunder kommuner og bruger- og pårørendeforeninger, vil blive nærmere og mere detaljeret orienteret om den nye organisation inden for psykiatri- og socialområdet, når idriftsættelsen nærmer sig.

Fakta
• Den nye struktur på psykiatri- og socialområdet i Region Midtjylland indebærer endvidere:

• En centerstruktur med tre centre, der alle referer til psykiatri- og socialområdets ledelse. Disse centre er Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center, Center for børn, unge og specialrådgivning og Center for voksenhandicap og socialpsykiatri.

• De nuværende psykiatriske afdelinger bibeholdes. Afdelingsledelserne refererer direkte til psykiatri- og socialledelsen. Derudover refererer Serviceafdelingen, Køkkenet og Center for Psykiatrisk Forskning – alle beliggende i Risskov – til psykiatri- og socialledelsen.

• Psykiatri- og socialområdets ledelse og administration samt Center for børn, unge og specialundervisning og Center for voksenhandicap og socialpsykiatri placeres fysisk i Viborg. Samtidig bliver der en decentral administrativ styrkelse af de psykiatriske afdelinger. Områdets løn- og personalefunktion, som i dag varetages med udgangspunkt i Århus Universitetshospital, Risskov, HR-Horsens og HR-Holstebro samles i Regionshuset i Horsens under psykiatri- og socialledelsen. Sekretariatsopgaver for direktøren og tilsynet med de sociale tilbud samles i direktørens sekretariat, mens opgaver vedrørende udarbejdelse af rammeaftaler på det sociale område og psykiatriens sundhedsaftaler samles i Afdelingen for Regionalt Sundhedssamarbejde.

Flere oplysninger
Direktør for psykiatri- og socialområdet Anne Jastrup, tlf. 8728 5050

Se forslag om ny struktur på psykiatri- og socialområdet
Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer.