Samlingen af akutmodtagelser på færre hospitaler i Region Midtjylland betyder, at ambulancer, lægebiler, akutbiler m.v. får stadig større betydning. Området bliver kaldt for Præhospitalet og Else Ammitzbøll er udnævnt til at lede arbejdet.


Else Ammitzbøll bliver leder for Præhospitalet


Samlingen af akutmodtagelser på færre hospitaler i Region Midtjylland betyder, at ambulancer, lægebiler, akutbiler m.v. får stadig større betydning. Derfor har Region Midtjylland besluttet at få beskrevet, hvordan et nyt driftsområde for den præhospitale indsats, kaldet Præhospitalet, kan etableres.

Else AmmitzbøllArbejdet skal også ses i lyset af regionens udbud af ambulancekørsel. Udbuddet betyder, at regionen overtager vagtcentralarbejdet. Samtidig kan udbuddet nemt resultere i, at der bliver flere firmaer om at køre ambulancekørsel i regionen.

Regionen har derfor bedt driftschef Else Ammitzbøll om at stå i spidsen for at beskrive et selvstændigt driftsområde for hele det præhospitale område.

Else Ammitzbøll er i dag driftschef i Region Midtjylland med ansvar for børn, unge og specialrådgivning. Hun er uddannet cand. scient. pol. og har tidligere beklædt lederposter i Århus Amt, blandt andet på områder som sundhed, udannelse og børn- og unge. Hun frigives fra sine nuværende opgaver 1. november 2008.

- Den præhospitale indsats er en højt prioriteret og strategisk vigtig opgave de kommende år. Så det er glædeligt, at arbejdet med at nystrukturere det præhospitale område kan varetages af en erfaren, systematisk og resultatorienteret leder, siger direktør Leif Vestergaard Pedersen.

Præhospitalet vil ud over den nye vagtcentralfunktion bestå af Befordringskontoret, regionens præhospitale leder og det akutte medicinske koordinationscenter, der koordinerer sundhedsindsatsen i forbindelse med katastrofer.

Parallelt med arbejdet med at beskrive en ny struktur på det præhospitale område arbejdes der med at vurdere tilbuddene om ambulancekørsel og forberede indgåelse af kontrakter. Arbejdet varetages af regionens præhsopitale kontor.


Flere oplysninger
Direktør Leif Vestergaard Pedersen, 8728 5040 eller 2124 2316
Driftschef Else Ammitzbøll, 8728 4040 eller 4096 6071