Den svenske stjernekirurg Torbjörn Holm opererer i øjeblikket på Århus Sygehus.


Torbjörn Holm, professor fra Karolinska Universitetssygehus i Stockholm, gæster i denne tid Kirurgisk Afdeling P på Århus Universitetshospital, Århus Sygehus.

Under sit ophold fungerer Torbjörn Holm som overlæge på Afdeling P, hvor man blandt andet udfører kolorektal kirurgi, det vil sige kirurgi i tarmen i forbindelse med for eksempel tarmkræft, hvilket er hans speciale.

55-årige Torbjörn Holm er uddannet i Stockholm, hvor han også til daglig arbejder på Karolinska Universitetssygehus’ Afdeling for Kolorektal Kirurgi. Han betragtes som en af de dygtigste kolorektalkirurger i Skandinavien.

Valget faldt på netop Århus Sygehus, da Torbjörn Holm mener, at man i Århus er meget dygtige på kolorektalkirurgiområdet.
- Afdeling P er den bedste i Skandinavien inden for kolorektal kirurgi. De har en bred vifte af kompetencer og et højt antal patienter, siger han.

Under hans ophold i Danmark håber han at kunne dele nogle gode erfaringer med sine århusianske kolleger.

- Dels håber jeg, at jeg kan bidrage med nogle af mine kompetencer, først og fremmest når det drejer sig om lokalt avanceret kolorektal cancer. Og dels håber jeg at kunne lære af de kompetencer, som de har her, siger han.

Et af Torbjörn Holms mål med opholdet er at skabe et længere-varende samarbejde mellem de svenske og de danske kolorektal-kirurger, for eksempel på forsknings- og uddannelsesområdet.

Flere oplysninger
Søren Laurberg, Professor dr.med., Kirurgisk Afdeling P, tlf. 8949 7714 / soerlaur@rm.dk