18-03-2009Regionsrådsformand Bent Hansen kommer 31. marts til Idom-Råsted for at overrække Landsbyprisen. De 1.050 borgere er inviteret til at deltage i prisoverrækkelsen og komme med forslag til anvendelse af de medfølgende 150.000 kroner.

Der bliver festtaler, gymnastikopvisning, korsang, spisning og revyoptræden i landsbysamfundet Idom-Råsted den 31. marts.
Anledningen er, at regionsrådsformand for Region Midtjylland Bent Hansen kommer for at overrække Landbyprisen 2008. Prisen skal markere, at de to små landsbyer, der ellers som så mange andre havde udsigt til affolkning og en stille død, i stedet har udviklet sig til et levende samfund.
Med tilflyttere og byggeaktivitet og nye fælles faciliteter til idræt, kultur og dagligvareindkøb.

Det ønsker de sig
Med landsbyprisen følger 150.000 kroner, der skal anvendes til fælles gavn for borgerne i Idom-Råsted. Og står det til borgerne selv, bliver det ikke spor svært at få brugt pengene.
”Nej, det svære bliver at vælge mellem de mange forslag, som vi har fået. Både børn og voksne har været aktive for at få de gode ideer frem”, siger Bjarne Hjalager, formand for Idom Borgerforening.
Borgerne ønsker sig blandt andet:

  • Cykelsti mellem Idom og Råsted – Ringkøbingvej er farlig for børn at cykle på
  • Køb af Akela spejderhytten – til brug for skole, børneinstitution og spejdere
  • Anlæg af cykelcrossbane på gammel sportsplads
  • Anskaffelse af scene til brug i Plexus
  • Bander omkring udendørs basketbane, så den også kan bruges til bl.a. streetfodbold
  • Anskaffelse af stor Weber Grill – til Skt. Hans fest og lignende større arrangementer


Stort program
Foreløbig vil de dog glæde sig over at blive kåret som mestre i landsbyudvikling, og eftermiddagen den 31. marts vil stå i landsbyprisens tegn. Selve prisoverrækkelsen vil foregå i Plexus, der er borgernes nye samlingssted. Efter taler, opvisning af børnegymnaster, taler, korsang og sketch vil borgerne samles til fælles gullasch-spisning.

Billedtekst: Skolebørnere i Idom-Råsted har deltaget aktivt for at indsamle forslag til anvendelsen af de 150.000 kroner. Billedet er til fri brug – det kan downloades i høj opløsning ved at klikke på det

Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer findes på http://www.rm.dk/politik/politikerne