Den sikrede institution Koglen ved Herning tilbyder nu også åbne pladser for domsanbragte unge i alderen 15-18 år. Tirsdag 17. marts indvier Region Midtjylland den nye åbne afdeling, Koglely, som er selvstændigt beliggende i landsbyen Grønbjerg mellem Holstebro og Skjern.


 


Den sikrede institution Koglen ved Herning tilbyder nu også åbne pladser for domsanbragte unge i alderen 15-18 år. Tirsdag 17. marts indvier Region Midtjylland den nye åbne afdeling, Koglely, som er selvstændigt beliggende i landsbyen Grønbjerg mellem Holstebro og Skjern.

Afdelingen har plads til fem unge, som ofte vil være anbragt på institutionen som led i en ungdomssanktion. Under opholdet er det meningen, at de unge skal deltage i uddannelse eller praktik samt forberede sig på en kommende tilværelse uden kriminalitet.

De første unge flyttede ind på Koglely i oktober sidste år. Før da har de haft et ophold på en af Koglens sikrede afdelinger i Stakroge.

Formålet med at tilbyde åbne pladser i forbindelse med en sikret institution er, at skabe et sammenhængende forløb for de unge.
Erfaringer fra Region Midtjyllands anden sikrede institution, Grenen, viser, at færre unge falder tilbagefald til kriminalitet, når de har udstået deres straf indenfor den samme institution.

Regionsrådets 1. næstformand Johannes Flensted-Jensen står for indvielsen, der finder sted fra klokken 14 til klokken 16 på adressen:

 Grønbjergvej 26, Grønbjerg, 6971 Spjald


Lokale og regionale politikere er inviteret til at overvære indvielsen.

Pressen er velkommen til at deltage.

Flere oplysninger
• Forstander Eva Hallgren, Koglen, tlf. 9699 2929
• Kontorchef Søren Johnsen, Region Midtjylland, tlf. 8728 4041
• Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer.