I slutningen af januar blev et nyt hold sygeplejersker færdige fra Sygeplejeskolen i Århus. Syv af dem var mænd. Og seks af dem arbejder nu på Afdeling E4 på Århus Universitetshospital, Århus Sygehus.I slutningen af januar blev et nyt hold sygeplejersker færdige fra Sygeplejeskolen i Århus. Syv af dem var mænd. Og seks af dem arbejder nu på Afdeling E4 på Århus Universitetshospital, Århus Sygehus.

På Ortopædkirurgisk Traumatologisk Afdeling E4 på Århus Sygehus har de prøvet noget nyt. De har ansat hele seks sygeplejersker på én gang. De seks sygeplejersker er alle mænd, og blev alle færdige med deres uddannelse i slutningen af januar.

To af mændene havde været i praktik på afdelingen, og da de alle seks, et halvt år før dimission, aftalte, at de ville forsøge at få job samme sted, når de var færdige, anbefalede de to mænd afdeling E4. De kontaktede afdelingssygeplejerske, Dorte Baarup, som faktisk manglede en hel del sygeplejersker. Hun mødtes først med alle mændene på én gang, derefter individuelt. Til slut ansatte hun dem alle seks, som en slags pakkeløsning.

- Jeg overvejede selvfølgelig, hvorfor de ville være sammen alle seks. Havde de rent faktisk lyst til at blive en del af afdelingen, eller ville de bare blive en gruppe i gruppen?, spurgte Dorte Baarup blandt andet sig selv, da hun overvejede, om hun skulle prøve denne nye form for rekruttering.

De seks sygeplejersker gjorde sig i mellemtiden mange af de samme overvejelser som Dorte Baarup. De var ikke interesserede i at komme på en afdeling, hvor de ville komme til at fylde for meget, og komme til at virke netop som en gruppe i gruppen. De så derimod andre fordele ved at starte deres sygeplejekarrierer på den samme afdeling.

- Vi forestillede os, at der ville være en masse fordele ved at starte som en gruppe, fortæller Mikkel Straarup, den ene af sygeplejerskerne.

- Ikke kun fordi, at vi alle er gutter, men også både socialt og fagligt set, fortsætter han.
- For eksempel ville vi kunne bruge hinanden, når vi skulle læse op på afdelingens speciale.

For Dorte Baarup var fordelene ved arrangementet også lette at få øje på. Hun har fået hele seks nye men dygtige medarbejdere på én gang, som både fungerer som en del af den samlede medarbejderstab, men som ikke er lige så usikre, som nye sygeplejersker nogle gange kan være, fordi de har hinanden at læne sig op ad. Desuden har Dorte kunne nøjes med at have ét introforløb, hvor hun jo normalt har haft seks, når hun har ansat seks nye medarbejdere.

Både Dorte Baarup og de seks sygeplejersker er enige om, at forløbet har været perfekt, og de vil absolut anbefale pakkeløsningsmodellen til andre.

- Det har været en kanon god måde at gøre det på. Jeg synes, det kunne være spændende, hvis andre også havde mod på at afprøve det og se, om det kunne give mere dynamik i ansættelserne, siger Dorte Baarup.

Yderligere oplysninger
  • Dorte Baarup, Afdelingssygeplejerske, ortopædkirurgisk afdeling E4, tlf. 8949 9827 / dortbaar@rm.dk
  • Mikkel Straarup, Sygeplejerske, ortopædkirurgisk afdeling E4, tlf. 2830 4108 / mikkelstraarup@gmail.com