Det Danske Gastronomiske Akademi tildeler cheføkonoma Bente Sloth fra Patientkøkkenet på Regionshospitalet Randers en ærespris for hendes værdifulde indsats for dansk gastronomi. Patientkøkkenet satser på økologi og mad produceret fra bunden uden tilsætningsstoffer.


Gå til stort billede af Bente SlothBente Sloth modtager prisen sammen med bl.a. en række danske top-restauranter som f.eks. Restaurant Malling & Schmidt i Århus og Dragsholm Slot på Sjælland.

- Jeg er utrolig glad for prisen, men uden de mange dygtige medarbejdere i køkkenet ville mine visioner om madproduktion i storkøkkener aldrig være blevet realiseret. Det er en stor anerkendelse af vores arbejde med økologi, uforarbejdede råvarer og ingen tilsætningsstoffer. Det kan sagtens lade sig gøre at lave ordentlig mad, selvom vi er et storkøkken, siger cheføkonoma Bente Sloth.

Patientkøkkenet er et af de absolut billigste og mest effektive storkøkkener i landet, viser en omfattende analyse fra BDO Kommunernes Revision fra 2008.

I begrundelsen for æresprisen siger dommerne:

”Bente Sloth har taget initiativ til at lade sit køkken måle, veje og sammenligne på pris og ikke mindst kvalitet. Rationaliseringskonsulenter og industriens repræsentanter har i årevis hævdet, at der var penge at spare ved at benytte industriens produkter. Denne myte har Bente Sloth hamret en solid pæl igennem. Bente Sloth er en ildsjæl inden for sit felt og er ikke bange for at provokere, og hun efterlyser en åben dialog om den gode madkvalitet.”


”For mig er god madkvalitet økologiske råvarer og mad med sundhed, saft, kraft og smag. Når du f.eks. knækker vores hjemmelavede frikadeller og kan dufte ingredienserne, se strukturen og saften i kødet, er det en helt anden kvalitet end industriens færdiglavede frikadeller”, siger Bente Sloth.

Yderligere information

  • Bente Sloth, Cheføkonoma, Patientkøkkenet, tlf. 8910 2175 / 2082 4787

Baggrundsinformation

Patientkøkkenet
Patientkøkkenet er et af de absolut billigste og mest effektive storkøkkener i landet, viser omfattende analyse fra BDO Kommunernes Revision fra 2008. Og det på trods af at økologi, uforarbejdede råvarer og ingen tilsætningsstoffer er grundstenene patientkøkkenet. 

Patientkøkkenet indkøber flest mulige økologiske varer inden for køkkenets økonomiske råderum og vareudbuddet. 100% af drikkemælken, pastaen og hvedemelet er økologisk og 90% af kartoflerne og 60% af kødet er økologisk. 

Patientkøkkenet producerer dagligt mad til 645 personer bestående af morgenmad, frokost, aftensmad og mellemmåltider. Der produceres varm mad syv dage om ugen, og der produceres lige op til levering. Køkkenet beskæftiger 37 fuldtidsansatte herunder to slagtere og to bagere. Derforuden drives personalekantine.


Det Danske Gastronomiske Akademi 
Det Danske Gastronomiske Akademi arbejder for at fremme mad- og måltidskulturen i Danmark. 

Akademiet er uafhængigt af kommercielle interesser, offentlige institutioner og fagorganisationer.


Billeder i høj opløsning


Billederne kan benyttes i forbindelse med omtale af Patientkøkkenet på Regionshospitalet Randers.