Guitaristen Kaare Norge, der selv tidligere har lidt af angst, er gået i samarbejde med Psykiatrifonden om at udbrede kendskabet til sygdommenGuitaristen Kaare Norge, der selv tidligere har lidt af angst, er gået i samarbejde med Psykiatrifonden om at udbrede kendskabet til ygdommen.


Den prisbelønnede klassiske sologuitarist Kaare Norge tager i marts på turné mod
angst som led i PsykiatriFondens oplysningsindsats Landsindsatsen mod Angst. Kaare Norge har selv haft angst og ønsker i samarbejde med PsykiatriFonden at
nedbryde tabuerne om sygdommen.

- For nogle år siden oplevede jeg selv angst og kom efter en omfattende behandling ud på den anden side. Derfor ved jeg, hvor altoverskyggende og ødelæggende angst kan være, og hvor vigtigt det er med information om sygdommen, både for en selv og for ens nærmeste, fortæller Kaare Norge om baggrunden for samarbejdet om koncerterne i henholdsvis København, Aalborg og Århus.

Koncerten i Århus er arrangeret i samarbejde med PsykInfo og foregår i Sankt Lukas Kirke, Ingerslev Boulevard, Århus torsdag den 19. marts kl. 19.30.

Chefpsykolog Nicole Rosenberg, Klinik for Angst- og Tvangslidelser, Århus indleder med en introduktion om angst.

Tilmelding sker via PsykInfo på tlf.: 7789 3234 (hverdage kl. 12.00-15.00) eller på psykinfo@psykiatri.aaa.dk. Pris: 100 kr. Overskuddet fra koncerterne går til Landsindsatsen mod Angst.

Omkring 350.000 mennesker i Danmark lider af angst. Og ca. dobbelt så mange vil få angst på et eller andet tidspunkt i livet. Alligevel er angst omgærdet af uvidenhed og tabuer. De færreste ved, at angst kan behandles med gode resultater. Det ønsker PsykiatriFonden at ændre med oplysningsindsatsen Landsindsatsen mod Angst, der har til formål at udbrede viden om angst, og hvordan vi håndterer sygdommen, hvis den rammer os selv eller en af vores nærmeste.

Fakta om angst
• Angst er en sygdom, som kan behandles med gode resultater
• Symptomer på angst er bl.a. uro, anspændthed, hjertebanken, trykken for brystet, åndenød og tendens til at svede
• Kontakt din læge, hvis du har mistanke om, at du har angst
• Læs mere om angst på: www.psykinfo.dk

Flere oplysninger
For interview med Kaare Norge kontaktes projektleder Anja Kare Vedelsby på
tlf. 3925 2613.
For en ekspertudtalelse om angst kan PsykiatriFondens formand, psykiater Jes Gerlach kontaktes på tlf. 2129 4699.