Regionshospitalet Horsens, Brædstrup og Odder giver de ansatte mulighed for at tage aftensmaden med hjem, når de går fra arbejde.
Regionshospitalet Horsens, Brædstrup og Odder giver de ansatte mulighed for at tage aftensmaden med hjem, når de går fra arbejde.


Som en del af den omfattende velfærdsstrategi, der er udformet af og for de ansatte på Regionshospitalet, får medarbejderne endnu et godt tilbud. Fra tirsdag den 3.marts kl. 15 vil der være mulighed for at bestille aftensmad med hjem til hele familien to dage om ugen. Kantine Take Away bliver lavet fra bunden i Regionshospitalets centralkøkken, og der vil udelukkende blive brugt friske råvarer af god kvalitet. Maden efterlever de officielle kostråd, har maksimalt en fedtenergiprocent på 30% og tager udgangspunkt i Y-tallerken modellen.
Rent praktisk foregår bestillingen af maden elektronisk dagen før, via et bookingsystem på nettet. Her findes også en menuplan, og det er muligt at forudbestille favorit-retter i helt op en måned frem. Retterne veksler mellem nye, spændende og eksotiske retter til de mere traditionelle med kylling, fisk og oksekød. Prisen bliver i opstartsfasen 40 kr. pr måltid.

Take Away ordningen begynder tirsdag den 3. marts 2009 kl. 15.00

Regionshospitalet er for kort tid siden blevet udnævnt til Danmarks Sundeste Virksomhed, og Take Away ordningen er etableret for både at lette de ansattes hverdag samt at give et sundt alternativ til det ofte usunde og ret fedende Take Away der normalvis indkøbes til hurtig aftensmad. Dette ud fra den filosofi, at det er udbuddet, der styrer vores valg: med de sunde tilbud ved hånden, træffer vi også ofte de sunde valg.

Regionshospitalet er blandt de første virksomheder i Jylland, der tilbyder de ansatte Take Away mad. Flere forgængere i hovedstadsområdet betegner kantine Take Away som en stor succes.

Velfærdstrategi og sundhedsfremme
Take Away ordningen udgør en del af de personalegoder, som regionshospitalets velfærdsstrategi allerede understøtter. På hospitalet arbejdes der således seriøst med sundhedsfremme og forebyggelse for medarbejderne. Personalet tilbydes diverse sundhedsfremmende tiltag så som sund mad i kantinen, motionsrum, massage samt meget andet.

For nylig åbnede et chill out room, med mulighed for mental og fysisk afstresning, og nu får medarbejderne altså også mulighed for at tage sund og nærende aftensmad til hele familien med hjem fra kantinen.

Åbningen af det nye chill out room går ligeledes hånd i hånd med visionerne om det fysisk aktive hospital. Det er en kendsgerning, at medarbejdere der er sunde, både fysisk og mentalt, er mindre syge, har mere overskud og trives bedre på arbejdspladsen, og det påvirker både produktiviteten og kvaliteten. Derfor kan det på mange måder betale sig for regionshospitalet at arbejde med sundhed på et strategisk niveau.

Sundhed er mere end æbler og motion….
På Regionshospitalet Horsens, Brædstrup og Odder ved man dog, at sundhed er andet og mere end sund kost og motion. Sundhed kommer som et produkt af at have det godt hele vejen rundt. Derfor arbejdes der kreativt, innovativt og målrettet, for at alle medarbejdere skal trives i jobbet og derved opleve høj grad af arbejdsglæde. Der arbejdes målrettet på, at man som medarbejdere føler sig mødt og værdsat, hvor anerkendelse, udfordringer og ansvarlighed indgår som en naturlig del af jobbet.

Danmarks sundeste virksomhed 2008
Med baggrund i alt dette blev Regionshospitalet Horsens, Brædstrup og Odder som tidligere nævnt kåret som Danmarks Sundeste Virksomhed 2008. Et bekræftende bevis på, at rammer og vilkår inden for det offentlige godt kan forenes med en proaktiv indsats, når det gælder sundhed og trivsel på jobbet. Take Away ordningen er, ligesom resten af velfærdsstrategiens faktiske indhold, kommet i stand på foranledning af medarbejdernes eget ønske og idé.

Læs mere om Velfærdsstrategien

Flere oplysninger
Chefsygeplejerske Anna Birte Sparvath, mobilnr. 20943817
HR-konsulent Christel Beck Laursen, mobilnr. 61662597
Ledende økonoma Kirsten Knudsen, mobilnr. 29406885 


Links
www.regionshospitalet-horsens.dk
www.sundestevirksomhed.dk