02-04-2009Hver tredje af de 1.050 beboere i landsbysamfundet Idom-Råsted var tirsdag, den 31. marts, mødt frem for at fejre tildelingen af Landsbyprisen 2008, som Region Midtjylland uddeler.


Der var fuldt hus i Idom-Råsteds nye samlingssted Plexus tirsdag. Anledningen var overrækkelsen af Landsbyprisen 2008, og den blev udnyttet til en ordentlig landsbyfest.
Med flagdag, taler, korsang, gymnastikopvisning, revy og spisning.
De to landsbyer Idom og Råsted modtog prisen, fordi de på forbilledlig vis har slået pjalterne sammen og skabt et blomstrende samfund i stedet for to afblomstrede, som Alexander Aagaard, næstformand for Regionsrådet i Region Midtjylland, sagde i sin tale.
Gå til stort billede af prisoverrækkelsen
Alexander Aagaard, næstformand i Regionsrådet, overrakte prisen til borgerforeningsformændene Gart Larsen (tv) og Bjarne Hjalager (th).

Det var to stolte borgerforeningsformænd, Gert Larsen og Bjarne Hjalager, der tog imod prisen, et indrammet diplom og en check på 150.000 kroner.
Nu forestår arbejdet med at vælge, hvad pengene skal bruges til, for mange beboere har for længst fulgt borgerforeningernes opfordring til at komme med forslag.

Mønsterlandsby
Blandt de øvrige talere var Holstebros borgmester Arne Lægaard, der kaldte Idom-Råsted for en mønsterlandsby og især roste borgernes gå-på-mod.
”Da I skulle bygge Plexus (et byggeri til 22 mio. kroner, red.), var det ikke et spørgsmål, om kommunen ville hjælpe med et tilskud, men snarere, om kommunen havde lyst til at være med i succesen”, sagde Arne Lægaard.
De to borgerforeningsformænd holdt en fælles tale, hvor de takkede regionen, kommunen og deres lokale LAG, som havde indstillet landsbysamfundet til prisen. Hvorefter de ubeskedent tændte for Plexus’ musikanlæg og lod tonerne fra ”We are the Champions” strømme ud mod de 350 feststemte landsbyboere.
Og så var der ellers lagt op til fejring. Idom-Råsteds kirkekor sang, og børnene fra børnehaven Solkær, der også ligger i Plexus, lavede gymnastikopvisning. Arrangementet sluttede med en revy, der blandt andet kredsede om den fine titel som Årets Landsbysamfund.

Landsbyprisen 2009
Sidst i april vil Region Midtjylland opfordre regionens LAGere til at komme med forslag til, hvem der skal modtage Årets Landsbypris 2009. Fristen for indsendelse af forslag er 12. oktober.

Se landsbyprisen med begrundelse


Gymnastikpigerne fra Solkær lavede gymnastikopvisning.


Prisoverrækkelsen foregik i salen, der var fyldt med feststemte borgere....og så var der sandwich og drikkevarer til de voksne, mens børnene kunne vælge frit i isdisken.