Fedme er årsag til eksplosion i antallet af danskere, der får forkammerflimren. Sygdommen øger risikoen for at dø, viser ny dansk disputats. Bag disputatsen står overlæge Lars Frost fra Medicinsk Afdeling på Regionshospitalet i Silkeborg.Fedme er årsag til eksplosion i antallet af danskere, der får forkammerflimren. Sygdommen øger risikoen for at dø, viser ny dansk disputats. Bag disputatsen står overlæge Lars Frost fra Medicinsk Afdeling på Regionshospitalet i Silkeborg.


En fed livsstil med alt for mange kilo på sidebenene slider på hjertet og risikoen for at få forkammerflimren (atrieflimren) er større end, hvis man holder den slanke linje.

Hjerteflimmer kan være farligt, da den nedsætter forkamrenes evne til at pumpe blod. Dermed kan blodet danne klumper, der kan sætte sig som blodpropper i hjernen og give patienten lammelser, talebesvær og en alt for tidlig død, fastslår Lars Frost, overlæge på hjertemedicinsk afdeling på Regionshospitalet i Silkeborg, i en doktordisputats, støttet af Hjerteforeningen, som han forsvarer fredag den 3. april. 


Læs mere om doktordisputatsen på Hjerteforeningens hjemmeside