På Regionshospitalet Horsens bliver Forskningens døgn markeret fredag den 24. april kl. 13.00 til 15.00 med et arrangement i hospitalets forhal blandt andet om sædkvalitet.På Regionshospitalet Horsens bliver Forskningens døgn markeret fredag den 24. april kl. 13.00 til 15.00 med et arrangement i hospitalets forhal blandt andet om sædkvalitet.


Igen i år vil det landsdækkende arrangement ”Forskningens døgn” sætte fokus på forskning og tage interesserede med på opdagelse i forskningens verden. I dagene fra den 23. til den 25. april 2009 inviteres alle interesserede til et indblik i den forskning, som foregår på universiteter, forskningsinstitutioner, uddannelsesinstitutioner, kultur- og formidlingscentre og i virksomheder over hele Danmark.

Den 24. april åbner Regionshospitalet Horsens dørene til stedets forskning.

Syn for sagen blandt andet om sædkvalitet
Forskningsleder og overlæge Jens Fedder er primus motor for arrangementet i Horsens, hvor en række ph.d. studerende vil formidle deres forskningsområde og resultater. Det vil de gøre på 6 stande, hvor der blandt andet orienteres om forskning i sædkvalitet, og hvor de besøgende selv kan få syn for sagen i mikroskop. Man vil også kunne få information om stamceller og opmodning af stamceller til sædceller.

Herudover kan de besøgende blandt andet høre om KOL-projektet (Kronisk Obstruktiv Lungelidelse), og man kan se udstyr til - og høre om - behandling af ventralhernier, som er brok i bugvæggen.

Fremvisning og information om iHospital og instrumenter
Arrangementet vil også have en præsentation af hospitalets iHospital, som er et elektronisk logistisk kommunikationssystem, som via store interaktive skærme holder overblik over patienter, personale, operationsstuer mm. Skærmene vil blive illustreret, ligesom der vil være forskellige instrumenter fra operationsgangen, som man kan se og få forklaret.

Alle er velkomne
Alle, såvel unge som ældre, er velkomne til at møde op og få en snak med en forsker eller selv afprøve apparatur som fx mikroskop.
Videnskabsministeriet står bag initiativet til Forskningens døgn, som blev afholdt for første gang i 2005, og fungerer som formidling af og synliggørelse af forskningen i Danmark.


Mere information
Forskningsleder Jens Fedder, tlf. 7927 4390
 
Læs mere om den årlige landsdækkende begivenhed Forskningens Døgn på www.forskningensdoegn.dk