Den første af de "nye" ambulancer er lige blevet færdig på malerværkstedet, hvor de har haft fat i de skrappe faver.
Den første af de "nye" ambulancer er lige blevet færdig på malerværkstedet, hvor de har haft fat i de skrappe farver.


Der er et nationalt ønske om, at alle ambulancer på landsplan skal fremtræde ens, sådan at en ambulance i Skagen ser ud på helt samme måde som en ambulance i Herning eller i Roskilde. Der må ikke herske tvivl om, at det er en ambulance, der kommer kørende på landevejen i fuld fart, uanset hvor man befinder sig i landet. I dag har de forskellige leverandører hver deres design.

Hver region sætter dog sit eget logo på siden sammen med navnet på det selskab, som driver ambulancekørslen. Det samme gælder også for patienttransporterne.

Både gul og grøn
Kombinationen gul og grøn er valgt, da flere undersøgelser har vist, at det er den mest trafiksikre farvekombination. Det vil sige, at det er den farvekombination, der lettest og hurtigst vil fange de øvrige trafikanters opmærksomhed i trafikken. Og det er selvfølgelig med til at sikre, at ambulancerne kan komme frem i trafikken på en sikker måde.

Inspirationen til det gul-grønne design kommer fra England, hvor der er gode erfaringer med kombinationen af gult og grønt. Designet er besluttet af en ekspertgruppe, som blandt andre tæller en række overlæger. 

Nyt radioudstyr til redderne
Kommunikationsudstyret er nyt og af den type, som politi og brændvæsen også skal i gang med at installere. I forbindelse med fyrværkeri-ulykken i Seest stod det klart, at politi og redningsmandskab ikke kunne kommunikere ordentligt sammen. Problemet var forældet kommunikationsudstyr, som arbejdede på hver sin frekvens. Det udstyr som de nye ambulancer bliver ”født” med, bliver standard og dermed løsningen på en alvorlig mangel.

En ambulance udstyret med moderne kommunikationsudstyr m.m. koster ca. 900.000 kr.