Fire specialiserede sociale institutioner under Region Midtjylland skal udvide med i alt 23 pladser. Det har Regionsrådet og de 19 kommuner i regionen besluttet.

Udvidelserne er tiltrængte, da flere af institutionerne kører med overbelægning. Efter forhandlinger mellem kommunerne og regionen vedtog Regionsrådet på sit møde i dag at godkende forslaget om udvidelser.

Udvidelserne omfatter:

Granbakken, Djursland
Udvider med otte pladser for voksne udviklingshæmmede, der har fået en dom for kriminalitet. Udvidelsen sker på institutionens afdeling i Paderup ved Randers.

Møllebækken, Djursland
Udvider med fire pladser for unge udviklingshæmmede, der enten er dømt eller afventer en dom for kriminalitet. Udvidelsen forventes at ske på institutionens afdeling i Dalstrup, der er nærmeste nabo til den sikrede institution Grenen.

Mellerup Skolehjem, Randers
Udvider med fire pladser for unge med gennemgribende udviklingsforstyrrelser kombineret med andre psykiatriske diagnoser. Udvidelsen sker på afdelingen Georgsminde ved Auning.

Holmstrupgård, Århus
Udvider med syv pladser på institutionens skole- og erhvervstilbud. Det er et dagtilbud, der blandt andet retter sig mod unge med psykiske lidelser.


Flere oplysninger
Regionsrådsformand Bent Hansen (S), tlf. 4031 3707
Socialchef Charlotte Josefsen, tlf. 8728 4202

Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer: http://www.rm.dk/politik/politikerne