11-05-2009Midtjylland var godt repræsenteret, da udviklingsprojekter fra områderne omkring Kattegat og Skagerrak forleden fik del i 70 mio. EU-kroner.


Der er naturbeskyttelse og landsbyudvikling, CO2-lagring og byudvikling i videnbyerne blandt de seks projekter, som i sidste uge blev udvalgt til at modtage penge fra EUs Kattegat-Skagerrak-program. Programmet er en del af Interreg-programmet Øresund-Kattegat-Skagerrak.
Danske, norske og svenske regioner med kyster ud til Kattegat og Skagerrak er gået sammen i hidtil uprøvede konstellationer, og nu skal de i alt 70 mio. kroner (9 402 858 EUR) fra EUs Kattegat-Skagerrak-program være med til at styrke Kattegat-Skagerrak regionen som en innovativ og funktionel grænseregion med høj livskvalitet.

To af projekterne har midtjysk deltagelse, nemlig:
• VER-DI, der handler om naturbeskyttelse (støttet med 9 mio. kr.) – med lokal deltagelse af Region Midtjylland som lead partner, Syddjurs Kommune, Destination Djursland, Ringkøbing-Skjern Kommune, Herning Kommune og Destination Ringkøbing Fjord
• LISA, der handler om landsbyudvikling i Skandinavien (støttet med 13,6 mio. kr.) – med lokal deltagelse af VIA University College, LDBR Landscentret, Norddjurs Kommune samt Skive Kommune

”Det er glædeligt, at så mange aktører fra det midtjyske er kommet med i denne ansøgningsrunde”, siger regionsrådsmedlem Britta Bang, der er medlem af styringsudvalget i Interreg-programmet for Kattegat-Skagerrak regionen.
”Tidligere har vi bl.a. givet støtte til projektet Nordiske cykelbyer med deltagelse af Silkeborg, Viborg og Randers Kommuner. Jeg håber naturligvis, at der også til de kommende ansøgningsrunder vil være mange midtjyske deltagere”, siger Britta Bang.
Visionen er, at regionerne omkring Kattegat og Skagerrak ”bliver et attraktivt og konkurrencedygtigt område, der kendetegnes af videnbaseret samarbejde og bæredygtig udvikling”.

Læs mere om Kattegat-Skagerrak-programmet

Se pressemeddelelsen fra Kattegat-Skagerrak-programmet

Se listen over de godkendte projekter

Yderligere oplysninger:

  Britta Bang, regionsrådsmedlem
Medlem af styringsudvalget i Interreg-programmet
for Kattegat-Skagerrak regionen
Telefon: 86 81 30 80
Mobil: 29 25 99 33
britta.bang@rr.rm.dk 


Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer findes på http://www.rm.dk/politik/politikerne