Stor donation fra Meyer-fonden til Center for Molekylær Klinisk Kræftforskning på Århus Universitetshospital, SkejbyStor donation fra Meyer-fonden til Center for Molekylær Klinisk Kræftforskning

Center for Molekylær Klinisk Kræftforskning på Århus Universitetshospital, Skejby, har modtaget en donation på 19,5 millioner kroner fra The John and Birthe Meyer Foundation (Meyerfonden). Bevillingen løber over fem år og skal bruges til forskning og udvikling i centret.

Center for Molekylær Klinisk Kræftforskning arbejder med de hyppigste kræftsygdomme i Danmark. På centret anvender man den nyeste internationale teknologi til at udføre analyser på kræftprøverne. Centret huser også biobanker til brug for kræftforskning.

I centret arbejder man med at lave molekylær klassifikation af kræftpatienter, så man kan finde frem til personer med en høj risiko for at udvikle kræft, samt finde de patienter, der har kræftsvulster, der er meget aggressive.

- Vi er meget glade for donationen. Den har stor betydning for, at vi kan videreføre vores kræftforskning på højt internationalt niveau, siger ledende overlæge, professor Torben Ørntoft fra Molekylær Medicinsk Afdeling, som Center for Molekylær Klinisk Kræftforskning er en del af.

Læs mere om Molekylær Medicinsk Afdeling på afdelingens hjemmeside 
eller på www.mdl.dk

Yderligere information
Ledende overlæge i Molekylær Medicinsk Afdeling, professor Torben Ørntoft, tlf. 8949 9400 / 2819 2680 /orntoft@ki.au.dk