Som det første hospital i Danmark har Århus Universitetshospital, Århus Sygehus, fået en professor i mamma- og endokrinkirurgi.
Som det første hospital i Danmark har Århus Universitetshospital, Århus Sygehus, fået en professor i mamma- og endokrinkirurgi.


Overlæge Peer Christiansen kan nu kalde sig Danmarks første professor i mamma- og endokrinkirurgi. Århus Sygehus har nemlig oprettet et professorat i dette særlige område, som beskæftiger sig med operationer i brystet og de hormonproducerende kirtler.

- Professoratet betyder, at vi kan styrke forskningen inden for mamma- og endokrinkirurgi her i Danmark. Og det vil komme patienterne til gode, da vores forskning er meget rettet mod patientbehandlingen, siger Peer Christiansen, der er overlæge, dr. med. og nu professor på Kirurgisk Afd. P på Århus Sygehus.

Oprettelsen af professoratet markerer også, at Århus Sygehus inden for mamma- og endokrinkirurgi ligger i front – både i Danmark og internationalt.

For at styrke behandlingen af patienter på dette område åbnede Århus Sygehus sidste år en særlig Mamma Endokrin Klinik, der hjælper patienter med sygdomme i brystet, skjoldbruskkirtlen eller binyrerne. Her er Peer Christiansen specialeansvarlig overlæge.


Fakta
Peer Christiansen fik autorisation som læge i 1980 og blev speciallæge i kirurgi i 1991. Siden 1995 har han været ansat som overlæge på Kirurgisk Afd. P, fra 2000 har han tillige været lektor i kirurgi på Aarhus Universitet, og siden 2005 har han været forskningsansvarlig overlæge i Mamma-Endokrinkirurgisk Sektion ved Kirurgisk Afd. P. Desuden fik han en doktorgrad fra Aarhus Universitet i 2001.

Peer Christiansens forskning koncentrerer sig specielt om to områder:
  • Endokrinkirurgi med fokus på sygdommen hyperparathyroidisme – en forstyrrelse i kalkomsætningen – og sygdommens forbindelse til vitamin D og knogleomsætning. 
  • Brystkræft med fokus på følgerne af behandling og konsekvenserne af den valgte behandlingsmetode (brystbevarende operation eller fjernelse af brystet).
Flere oplysninger
Professor, overlæge , dr.med. Peer Christiansen, Kirurgisk Afd. P, Århus Universitetshospital, Århus Sygehus, tlf. 5188 1522