15-06-2009

Gå til stort billede fra Klima DM

Det blev midtjyderne, der vandt i kategorien kreativitet, da finalen i Klima-DM løb af stabelen i København fredag. Vinderbidraget til 250.000 kroner er et computerspil, der skal vække til eftertanke om miljø- og klimaspørgsmål.


Det var et stolt trekløver, bestående af Joakim Rex, Thomas Simon og Peter Martin fra Kaospiloterne i Århus, der fredag modtog 250.000 kroner og titlen som vinder af Klima-DM i kategorien kreativitet.

Deres bidrag ”Den enes nød, den andens brød” er et computerspil om lobbyisten Joe, hvis mission er at skabe størst mulig profit uanset konsekvenserne for miljøet og resten af verden. Tankevækkende og provokerende, men ikke moraliserende, som Joakim Rex udtrykker det.

I kategorien handling vandt bornholmerne Thorbjørn Stenholm, Søren Vinding, Pelle Klit Christiansen og Birgitte Clasen for projektet ” Agenda Byen”. Vinderne har udarbejdet et læremateriale målrettet folkeskoleelever.

Vinderen i kategorien teknologi blev firmaet Smart Parts Nordic fra Klampenborg. Firmaet har udviklet en klimavenlig ventil kaldet ”Quickfill”. Ventilen sikrer en forbedret lufttæthed og en hurtigere og mere præcis dækopfyldning.

Innovation og kreativitet

”Det glæder mig, at Region Midtjylland nåede helt til tops i konkurrencen”, siger næstformand i Regionsrådet for Region Midtjylland, Aleksander Aagaard, der deltog i finalearrangementet i København.

”Og at midtjyderne skulle løbe med prisen i den kreative kategori, passer mig særdeles godt – vi satser jo netop på innovation og kreativitet i regionen. Og jeg håber, at regionens afdeling for regional udvikling kan være behjælpelig, når vinderne skal have bearbejdet deres koncept med henblik på at blive sat i produktion. Vi har gode kræfter, der arbejder med den slags”, sagde Aleksander Aagaard.

Han tilføjer, at det tilsyneladende har haft afgørende betydning for dommerne i Klima-Dm, at projekterne kan skabe opmærksomhed i befolkningen omkring klimaproblematikken.

”Den opmærksomhed tror jeg, at det midtjyske computerspil kan give – kombineret med en informationsmæssig værdi”, siger Aleksander Aagaard.

Se vinderbidragene

Billedtekst: Joakim Rex, Thomas Simon og Peter Martin fra Kaospiloterne i Århus  vandt i kategorien kreativitet. Kvinden til venstre - hævdede de - er deres fælles date. Fotoet er til fri brug i forbindelse med omtale af pressemeddelelsen. Download det i høj opløsning ved at klikke på det.

Flere oplysninger:

Aleksander Aagaard
2. næstformand for Regionsrådet i
Region Midtjylland
Telefon: 8652 2899
Mobil: 2945 2441
sander@rr.rm.dk 

 

Karsten Bækgaard, kontorchef
Regional Udvikling, Region Midtjylland
Telefon: 8728 5130
Mobil: 2961 7769
karsten.baekgaard@ru.rm.dk Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer