Viborg Kommunes komité til præmiering af gode og smukke bygninger har fredag ved middagstid præmieret regionsrådssalen i Viborg som smukt byggeri.Viborg Kommunes komité til præmiering af gode og smukke bygninger har fredag ved middagstid præmieret regionsrådssalen i Viborg som smukt byggeri.


For at fremhæve og belønne god kvalitet og arkitektur præmierer en komité nedsat af byrådet i Viborg Kommune hvert år smukt byggeri. Fredag middag kårede komiteen regionsrådssalen, som er bygget i tilknytning til Regionshuset Viborg.

 

Det håndgribelige bevis på værdigheden er en bronze-plakette, som nu hænger i receptionen.

Indstillet af borgere
Indtil slutningen af april kunne borgerne i Viborg Kommune komme med forslag til byggerier, de mente burde præmieres. Siden da har komiteen udvalgt fire vindere; to bygninger som er kåret som smukt byggeri og to, der får hædrende omtale.

Det var regionsrådsmedlem Ernst Greve (S), der på vegne af Region Midtjylland modtog anerkendelsen af rådssalens arkitektoniske kvaliteter. Ernst Greve deltog i arbejdet med udformningen af byggeriet.

Vær bare lidt stolt
- Jeg ved, at komiteen blandt andet leder efter bygninger præget af kvalitet i detaljerne, bygninger med gode materialer og bygninger, som i bund og grund er smuk arkitektur, siger Ernst Greve (S).

- Og jeg synes godt vi kan være lidt stolte af, at landets eneste regionsrådssal, som faktisk er bygget præcis til formålet, får så fine ord med på vejen, siger Ernst Greve (S).

Regionshuset Viborg var fredag den første til at modtage plakette og besøg af komiteen med Viborgs borgmester Johannes Steensgaard (S) i spidsen. Arkitekt John Lassen fra Schmidt Hammer og Lassen Architects, som har tegnet regionsrådssalen, deltog også i overrækkelsen.

Med bronzeplaketten følger et mindre et mindre præmiebeløb til arkitekten.

Kontaktoplysninger

Fakta  
Der er to former for præmiering:

  • Særligt smukt byggeri, som tildeles bronzeplade til indmuring, en pengepræmie, et diplom og et foto. 
  • Rosende omtale af et byggeri, som tildeles diplom og foto.
  • Læs mere om konkurrencen og se tidligere præmierede bygninger på www.viborg.dk/smukkebygninger