350 fagpersoner og brugerrepræsentanter fra ind- og udland mødes den 26. august i Vildbjerg til en stor, tværfaglig psykiatrikonference.

350 fagpersoner og brugerrepræsentanter fra ind- og udland mødes den 26. august i Vildbjerg til en stor, tværfaglig psykiatrikonference. 
Det er tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen, der åbner konferencen i Vildbjerg Sports- og Kulturcenter. Konferencen er den fjerde i rækken af tværfaglige konferencer, der sætter fokus på betydningen af menneskelige relationer i behandlingen af psykiske lidelser.

Poul Nyrup Rasmussen indleder konferencen med et foredrag, hvor han giver et bud på de overordnede værdier, han mener skal præge psykiatrien. Han vil blandt andet fortælle, hvordan det er at være pårørende til en psykisk syg, når tragedien rammer.
Over tre dage er der en lang række oplæg fra blandt andre psykiatere, psykologer, sygeplejersker, ergo- og fysioterapeuter, pædagoger, tidligere psykiatrisk patienter og en filosof. Oplægsholderne kommer fra Danmark, Norge, Sverige og Tyskland.

Konferencen har fået overskriften ”Psykose, relation og mestring. Virkelighed er det, der virker”.
Med 350 deltagere er konferencen den hidtil største i rækken af mestringskonferencer, som Regionspsykiatrien Herning står bag. Deltagerne kommer fra blandt andet behandlingspsykiatrien, kommunerne og bruger- og pårørendeorganisationer, og de tager turen til Vildbjerg fra hele Danmark samt Skandinavien.

- Målet med konferencen er at give deltagerne ny faglig viden om, hvordan man i både hospitalspsykiatri og socialpsykiatri gennem relationsarbejde bedst muligt kan støtte patienter og pårørende til at mestre psykisk lidelse, siger Lisbeth Frølund Davis, der er med til at arrangere konferencen og som til daglig er funktionsleder af Center for Relationsbehandling, Mestring og Miljøterapi i Regionpsykiatrien Herning.

Læs mere om konferencen på Region Midtjyllands hjemmeside under Psykiatri og Social/Kurser/Mestringskonference.

------------------------------------

Yderligere oplysninger:
Funktionsleder og sygeplejerske, Center for Relationsbehandling, Mestring og Miljøterapi, Regionpsykiatrien Herning Lisbeth Frølund Davis: 9927 2456

Kvalitetskoordinator i Regionspsykiatrien Herning, Agnethe Clemmensen: 9927 6450