Barn

Vi har snart hørt det mange gange: Dine chancer for at leve et sundt og langt liv hænger sammen med din sociale situation.

Den situation skal der gøres noget ved. Det mener Regionsrådet for Region Midtjylland, og inviterer nu til en national konference om sociale forskelle i sundhed den 20. oktober i Århus.

- Blandt andet vores egen sundhedsprofil ”Hvordan har du det”, dokumenterer, at sociale forskelle i sundhed er en realitet. Derfor må vi styrke den faglige og politiske bevågenhed, så der kommer handling bag ordene, siger regionsrådsmedlem Anders Kühnau (S).

Anders Kühnau var formand for regionens midlertidige udvalg vedrørende sociale forskelle i sundhed, der har taget initiativ til konferencen. Det er også udvalgets rapport, med konkrete anbefalinger til indsatser på forskellige områder, der fungerer som afsæt for konferencen.

Et fælles løft

Konferencen henvender sig til politikere og fagfolk i alle sektorer i sundhedsvæsenet i et ønske om at løfte opgaven i fællesskab.

- Problemet er meget komplekst. Vi kan ikke løse det alene. Hverken i regionsrådet, i kommunerne eller fra statens side. Vi er nødt til at gøre det sammen, siger Anders Kühnau. 

Han tilføjer, at det er vigtigt, at se forskellene i sundhed som en politisk problemstilling. Og netop her mener han, Region Midtjylland er gået i front, ved at have haft et politisk udvalg på området.

 

  

Flere oplysninger

Regionsrådsmedlem Anders Kühnau (S), 2360 2768 / kuhnau@rr.rm.dk

Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer.