27-09-2009Kattegatkomitéen inviterer til konference om effekterne af en fast forbindelse mellem Jylland og Sjælland. På programmet er blandt andet en samfundsøkonomisk analyse af en fast Kattegatforbindelse.


En rapport, der belyser effekten af en fast Kattegatforbindelse i kombination med højhastighedstog og 1 times transport mellem Århus og København, er på programmet, når Kattegatkomitéen mandag 5. oktober slår dørene op for konferencen ”Metropol Danmark – visionen for en fast Kattegatforbindelse”.
Det foregår i Pyramiden i Industriens Hus i København.
Ud over den samfundsøkonomiske analyse, som DAMVAD og Grontmij l Carl Bro har udarbejdet, vil deltagerne få indsigt i internationale erfaringer med effekter af store investeringer i infrastruktur – et oplæg, som en af OECDs rådgivere, professor Greg Clark fra London, står for.
Trafikforsker Alex Landex fra DTU vil fortælle om, hvordan højhastighedstog vil ændre den kollektive trafik i Danmark, mens adm. direktør for Københavns Lufthavne Brian Petersen forudser, at en fast Kattegatforbindelse vil styrke Københavns Lufthavns position som en af de største internationale lufthavne.

Broen er et middel
Kategatkomitéens nye formand, tidligere trafik-og miljøminister Jens Kampmann, siger forud for konferencen:
”Den kortere rejsetid og en styrkelse af den kollektive og miljøvenlige transport er ikke den egentlige vision for en Kattegatforbindelse. Den ultimative vision handler om at skabe kraftcenteret i Danmark ved at gøre hovedstadsområdet og den østjyske korridor til én sammenhængende region til styrkelse af Danmark i et stedse mere samarbejdende Europa. Og her er et effektivt trafiksystem midlet eller en absolut betingelse.”

Men der er meget mere at komme efter på konferencen, og det kan du forsikre dig om ved at læse programmet.

Konferencen er åben for alle interesserede.
Pressen er ligeledes velkommen under hele konferencen, hvor der også bliver mulighed for interviews med oplægsholderne. Aftal gerne på forhånd med pressekonsulent Thomas Fensten eller pressechef Niels Buch Johannsen. (kontaktoplysninger herunder).

Yderligere oplysninger:
Formand:
Tidl. trafikminister Jens Kampmann
Telefon: 38 79 01 49

Kattegatkomitéens sekretariat:
Hanne-Marie Sieg Sørensen
Telefon: 87 28 51 76

Presse:
Niels Buch Johannsen, telefon 89 40 21 39
Thomas Fensten telefon 89 40 21 56