29-09-2009Region Midtjylland vil præsentere midtjyske løsninger på de udfordringer, som byer og borgere står overfor, på Verdensudstillingen EXPO 2010. Men hvem vil være operatør på at sætte sådan et initiativ i gang?


Region Midtjylland præsenterer innovative løsninger på Verdensudstillingen EXPO 2010 i Shanghai, der slår dørene op i maj 2010.
Ifølge Regionsrådets formand Bent Hansen har det mangeårige venskabssamarbejde med den kinesiske byprovins Shanghai været et godt grundlag for initiativet.
”Vi har styrkepositioner inden for velfærdsskabende og bæredygtig viden, servicekoncepter og produkter. De bør gøres kendte for beslutningstagere, forskere og erhvervsfolk i Kina”, siger Bent Hansen som baggrund for Region Midtjyllands fremstød i den danske pavillon på udstillingen.

En slags OL
Verdensudstillinger er globale, ikke-kommercielle udstillinger. De betragtes som økonomiens, forskningens og teknologiens Olympiske Lege - med vægten lagt på tværkulturel dialog samt styrkelse af internationale relationer og udveksling af løsninger på globale udfordringer.
Verdensudstillingen i Shanghai tegner til at blive den største nogensinde. Mere end 200 lande deltager, og 70 millioner gæster forventes at besøge udstillingen i løbet af det halve år, den er åben for publikum. Det overordnede tema for World Expo 2010 Shanghai er "Better City, Better Life", og det er første gang, en verdensudstilling sætter fokus på storbyernes udvikling.

Udfordringer for byer og borgere
Udgangspunktet for Region Midtjyllands deltagelse i EXPO 2010 er at udnytte det gode venskabssamarbejde med Shanghai, som gennem de seneste år ligeledes har udviklet sig til et mere strategisk samarbejde, hvor målrettede samarbejdsaftaler er indgået med bl.a. Shanghai Science and Technology Commission samt med to ledende hospitaler i Shanghai. Regionens fremstød i den danske pavillon skal både markere det eksisterende samarbejde, men ligeledes ønskes andre bud på fremsynede og nye integrerede løsninger på byers og borgeres udfordringer præsenteret.

Operatør søges
I første omgang søges en operatør til at identificere midtjyske aktører, der vil præsentere nye løsninger på byers og borgeres udfordringer. Herefter følger udarbejdelsen af en præsentationsplan, inden arrangementerne gennemføres i uge 38, 2010.
Der er ansøgningsfrist for interesserede operatører den 30. oktober 2009.

Læs operatørannonce
Læs tro og love erklæring
Læs standardbetingelser

Billedtekst: Billedet er af den danske pavillon, hvor Den Lille Havfrue er kopieret ind. Se flere fotos på Erhvervs- og Byggestyrelsens Expo sekretariats hjemmeside 

Yderligere oplysninger:

  Niels Erik Andersen, kontorchef
Regional Udvikling, Region Midtjylland
Telefon + 45 87 28 50 90.
niels-erik.andersen@ru.rm.dk


Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer findes på http://www.rm.dk/politik/politikerne