23-09-2009Regionsrådet for Region Midtjylland vedtog onsdag et høringssvar til regeringens Landsplanredegørelse 2009. I det seks sider lange svar efterlyser regionen en plan, der fremmer et sammenhængende Danmark og samtidig placerer landet i et internationalt udviklingsperspektiv.


Regeringens forslag til Landsplanredegørelse 2009 stemmer ikke helt overens med de visioner som Region Midtjylland og regionens 19 kommuner er enige om at styre efter.
Det siger regionsrådsformand Bent Hansen, der sammen med det øvrige regionsråd onsdag vedtog et seks sider langt høringssvar.
Den største forskel ligger ifølge Bent Hansen i tankesættet omkring opdelingen af landet i byregioner og yderområder.

Styrkepositioner
Her deler Landsplanredegørelse med et snuptag landet op i stærke, mellemstærke og svage områder – hold A, B og C. Især C-holdet bestående af yderområderne karakteriseres for en stor dels vedkommende af deres svagheder, hvilket gør dem berettiget til at blive hjulpet.
”Sådan tænker vi ikke i regionens og kommunernes langtidsplan, den Regionale Udviklingsplan. Den bygger på en anerkendelse af styrkepositionerne i hvert eneste område – de styrkepositioner, som skal udvikles og plejes, så de kan være grundlaget for vækst netop der”, siger Bent Hansen.

Danmark og verden
”Disse styrkepositioner tænker vi desuden ind i både et national og et internationalt perspektiv i Den Regionale Udviklingsplan. Men hvem skal gøre det på hele landets vegne – hvem skal samle trådene, vise en retning og placere Danmark i en global kontekst på landsplanniveau – det må da være Landsplanredegørelsen. Men det gør den altså ikke”, siger Bent Hansen.

Tomme boliger og Kattegatbro
I høringssvaret til landsplanredegørelsen kommenterer regionen desuden en stribe konkrete emner – blandt andet de mange tomme boliger på landet, klimaudfordringerne og Kattegatbroen, hvoraf den sidste slet ikke nævnes i landsplanredegørelsen.

Se Region Midtjyllands høringssvar
Se Landsplanredegørelse 2009

Yderligere oplysninger:

  Bent Hansen, formand for Regionsrådet
i Region Midtjylland
Telefon: 87 28 50 10
Mobil 40 31 37 07
bent.hansen@rr.rm.dk 
  Anne Justesen, udviklingskonsulent
Regional Udvikling, Region Midtjylland
Telefon: 8728 5083
anne.justesen@ru.rm.dk 


Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer findes på http://www.rm.dk/politik/politikerne