23-09-2009”Hvor er Europa?” er overskriften på et tredages internationalt seminar, som holdes 24.- 26. september i Århus, Herning og Holstebro. Svaret kunne være: Europa ligger i Midtjylland.

Over 100 deltagere fra hele Danmark og overalt i Europa mødes for at udveksle erfaringer og visioner for fremtiden, når seminaret ”(W)here is Europe?” skydes i gang i Århus 24. september. Seminaret arrangeres i et samarbejde mellem Region Midtjylland, seks af regionens kommuner og Århus 2017.
Over tre dage skal deltagerne diskutere emner som videndeling, kulturarvsformidling, børn og unge, kulturhovedstæder samt kulturfestivaler i såvel lokalt som europæisk perspektiv.

Optakt til 2017
Seminaret er en del af forberedelserne til 2017, hvor Århus ansøger om at blive Europæisk Kulturhovedstad. Og en væsentlig del af forberedelserne er en kortlægning af regionens internationale netværk og samarbejder. Allerede nu samarbejder Århus 2017 tæt med byer som Umeå i Nordsverige, der netop i sidste uge er blevet udvalgt til kulturhovedstad i 2014 og Frankrigs næststørste by Marseilles, som skal bære titlen i 2013.

Hele regionen
Men seminaret forventes også at knytte nye kontakter, og hos Århus 2017 glæder projektleder Trevor Davies sig til at forbinde de internationale kontakter med samarbejdspartnerne i Midtjylland: ”Det er ikke kun Århus, der skal vises frem. Hele regionen er en del af planerne for 2017, og projektets styrke ligger blandt andet i, at vi allerede nu samarbejder tæt med både vores nærmeste naboer og en række byer i Europa.”

Camping women
Udover et fagligt indhold byder seminaret på en helt speciel attraktion. Deltagere og interesserede har nemlig mulighed for at se og opleve de rullende skulpturer ”Camping Women”, som triller med, når seminaret rejser fra Århus til Herning d. 25. september og fra Herning til Holstebro d. 26. september. Skulpturerne er ombyggede campingvogne formet som store kvindefigurer og rummer både musik og billedkunst. Tophastigheden er 30 km i timen, så hvis man holder øje med de midtjyske landeveje, kan man være heldig at få et glimt af den enestående karavane. Læs mere om skulpturerne på hjemmesiden http://www.campingwomen.com/

Tid og sted:
Arrangementet finder sted på Bymuseet i Århus d. 24. september. Dagen efter, d. 25. september, afvikles et nyt program på det nyåbnede kunstmuseum HEART i Herning. Tredje og sidste del af seminaret afvikles d. 26. september på Musikteatret i Holstebro.

Blandt de 18 internationale oplægsholdere og 40 workshopsledere er:

  • Dorte Skot-Hansen (Dir., Institut for Kulturpolitiske studier på Danmarks Biblioteksskole)
  • Uffe Østergaard (Prof., Copenhagen Business School, medlem af Council for Future Research)
  • Fredrik Lindegren (Dir., Umeå 2014)
  • Mary Miller (Dir., Stavanger 2008)
  • Roger Tropeano (Pres., Les Rencontres, European Network of Cities and Regions)
  • Finn Andersen (Generalsekretær, Det Danske Kulturinstitut)
  • Franco Bianchini (Prof. European Cultural Policy, Leeds University)


Læs mere om Århus 2017 på hjemmesiden: www.aarhus2017.dk

Billedtekst: En af de rullende campingkvinder. Se flere billeder på http://www.campingwomen.com/