07-09-2009

 
Inden der er gået 10 i år, skal Agro Food Park være et netværk af verdens absolutte landbrugs- og fødevare-eksperter. Det er et af målene for parken, der med tiden også skal suge næring af naboen: Det Nye Universitetshospital i Skejby.

Minister for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Eva Kjer Hansen åbner onsdag den 9. september officielt Agro Food Park i Skejby. Også ”naboerne” regionsrådsformand Bent Hansen og hospitalsdirektør for Det Nye Universitetshospital Villy Helleskov er på talerlisten.

For selv om Agro Food Park er planlagt som et internationalt kraftcenter for innovation og videnspredning for landbrug og fødevarer, så er det naturlig nok at knytte bånd til det kommende universitetshospital lige i nærheden.

Et af målene for parken er at udvikle ekspertise inden for fødevarer set i relation til sundhed. Et område som Region Midtjylland af gode grunde har stor indsigt i – og stor interesse i. Derfor er der allerede sat streger til et tæt samarbejde med Det Nye Universitetshospital i Skejby.

Direktør for Agro Food Park Frank Bennetzen forudser, at der om 10 år vil være 3.000 videnstunge arbejdspladser i Agro Food Park.