Forberedelserne til valget til regionsrådet i Region Midtjylland den 17. november 2009 er i fuld gang. For eksempel skal der trykkes en million stemmesedler inden valget.
Forberedelserne til valget til regionsrådet i Region Midtjylland den 17. november 2009 er i fuld gang. For eksempel skal der trykkes en million stemmesedler inden valget.


Opdateret 4. september

En million stemmesedler! Så mange skal der trykkes inden valget til regionsrådet den 17. november 2009, så vælgerne i Region Midtjylland kan få en stemmeseddel hver. Det skriver Magasinet MIDT, som udkommer i dag.

Ved valget i 2005, hvor der var 299 kandidater til valget, var hver stemmeseddel en meter lang. Der blev altså trykt stemmesedler på 1000 kilometer papir. Papiret til en stemmeseddel er tykt, så det kan holde til at blive foldet sammen, lagt i en stemmeboks og foldet ud igen, når stemmerne skal tælles op. Region Midtjylland regner derfor med, at der skal trykkes stemmesedler på cirka 45 tons papir i forbindelse med valget til regionsrådet i år.

Stemmesedlerne til regionsrådsvalget skal være gule. Det står i loven. I Region Midtjylland har Grafisk Service, som står for produktionen af stemmesedlerne, valgt at trykke den gule farve på hvidt papir frem for at indkøbe gult papir. Årsagen er, at det gule papir ikke kan bruges til noget bagefter – eller sælges – hvis der bliver noget til overs.

De endelige kandidatlister, som er afgørende for længden på stemmesedlerne og dermed for mængden af papir, som skal bruges, er først klar cirka tre uger før valget. På det tidspunkt er det for sent at bestille så enorme mængder papir hjem. Grafisk Service har derfor i god tid bestilt og indkøbt rigelige mængder hvidt papir, så eventuelle rester kan bruges til noget andet – ellers sælges - efter valget.

Du kan læse mere om valget til regionsrådet i Region Midtjylland i Magasinet MIDT, som udgives af Region Midtjylland. Du finder blandt andet magasinet hos læger, tandlæger, på biblioteker og apoteker i Region Midtjylland.

Ambulance-kludder i magasinet
Ved en fejl har vi i noten "Nye reddere ved rattet" på side 21 fået byttet om på to af de selskaber, som bød på at køre ambulancer i Region Midtjylland.
Det selskab som ikke magtede at stille den nødvendige kapital var svenske Samariten Ambulans A/B - og ikke Responce. Vi beklager!

Flere oplysninger

  • Produktionsleder Lisbeth Horn, Grafisk Service, Region Midtjylland, tlf. 8728 5840
  • Grafisk chef Jørgen Eie Christensen, Grafisk Service, Region Midtjylland, tlf. 8728 5850
  • Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer