Professor og ortopædkirurg Kjeld Søballe fra Århus Universitetshospital har fået Gigtforeningens forskerpris på 100.000 kroner overrakt af Dronning Margrethe.
Professor og ortopædkirurg Kjeld Søballe fra Århus Universitetshospital har fået Gigtforeningens forskerpris på 100.000 kroner overrakt af Dronning Margrethe.

Et håndtryk fra Dronning Margrethe og en check på 100.000 kroner modtog den århusianske professor og ortopædkirurg Kjeld Søballe fra Århus Universitetshospital mandag 12. oktober.

Den århusianske professor og kirurg modtog prisen fra Gigtforeningen for sit arbejde med fiksering af kunstige led som for eksempel et nyt knæ eller en ny hofte. Kjeld Søballe har opnået gode resultater med at fastgøre kunstige led til knoglevævet, så det holder bedre, lige som han har opfundet et nyt redskab i hoftekirurgien, Søballes Instrument. Det kan måle hofteskålens vinkel i forhold til lårbenet og dermed erstatte en bøvlet røntgenundersøgelse under en hofteoperationen.

- Der er tale om en internationalt anerkendt forskning af stor betydning for at udvikle endnu bedre ledproteser og endnu bedre teknikker til indoperation af disse, sagde Kristian Steengaard-Petersen, formand for Gigtforeningens Forskningsråd i sin begrundelse.

Kjeld Søballe opererer hvert år cirka 100 unge mennesker med medfødt hoftedysplasi. Ved at rotere hofteskålen til den rigtige position, kan han forhindre eller forebygge, at deres slidgigt bliver værre.

Prisen blev overrakt på Amalienborg af Dronning Margrethe, der er protektor for Gigtforeningen. 

Flere oplysninger:
Århus Universitetshospital, Århus Sygehus
Nørrebrogade 44, 8000 Århus C

Telefon: 89 49 44 44

aarhus.sygehus@rm.dk
www.aarhussygehus.dk