18-10-2009

Gå til stort billede af Textilforum

Ti kunstnere fra Danmark og fem andre lande samles på søndag i Herning til to ugers intens workshop. Temaet er tekstilkunst, og offentligheden får lejlighed til at kikke med to af dagene.

Den tidligere Herning Klædefabrik, der nu hedder Textilforum, bliver rammen om dette års internationale kunstnerworkshop, som Region Midtjylland arrangerer.

Fra på søndag og to uger frem skal en håndfuld danske tekstilkunstnere sammen med en kunstner fra hver af Region Midtjyllands fem internationale venskabsregioner deltage i en workshop, hvor formålet er at udforske de kunstneriske muligheder ved at arbejde med tekstiler.

Nye netværk
Tilsvarende internationale workshops har to gange tidligere været afviklet i Region Midtjylland, og hvor kunstnere fra forskellige dele af verden har arbejdet med ler, fliser, salt, beton og energi.

Disse workshops er resulteret i netværksdannelse mellem kunstnere fra forskellige lande og grænseoverskridende udstillinger.

Workshop’ene har givet kunstnerne chancen for at afprøve deres talent i en international sammenhæng, for at vise deres arbejder uden for deres eget land, og sidst, men ikke mindst, har de fået enestående muligheder for at lære og udvikle nye og ukendte materialer til deres personlige kunst.

Denne gang har Textilforum i Herning stillet værkstedsfaciliteter til rådighed for projektet, og repræsentanter fra Herning og Ikast-Brande kommuner har deltaget i planlægningen.

Åbent hus og udstilling
Workshoppen, der skal leve op til navnet ”Trådløst, sømmelig og brede bånd til tiden”, foregår 18. – 31. oktober 2009.
To af dagene, nemlig fredag den 23. oktober og onsdag den 28. oktober, kan alle interesserede besøge workshoppen og se, hvordan arbejdet skrider frem. Det er fra klokken 15 til 17.
Endelig bliver de færdige værker udstillet for publikum i to dage, nemlig fredag, den 30. oktober klokken 15-19 og lørdag, den 31. oktober klokken 10-17. Her kan man også møde de involverede kunstnere.
Regionsrådsformand Bent Hansen vil åbne denne udstilling fredag eftermiddag.

Deltagende kunstnere:

  • Kirsten Schou-Jørgensen (Danmark)
  • Lotte Kjær (Danmark)
  • Merete Erbou Laurent (Danmark)
  • Astrid Holm (Danmark)
  • Helle Trolle (Danmark)
  • Borghild Rudjord Unneland (Norge)
  • Ulrika Berge (Sverige)
  • Krystyna Dyrda-Kortyka (Polen)
  • Jászberényi Matild (Ungarn)
  • Ji Hong Zhang (Kina)Flere oplysninger:

Helen Lykke-Møller
Projektleder
Mobil: 2447 9048
helen@lykke-moeller.dk