19-10-2009

Gå til stort billede med grafik der viser hvor mange virksomheder der har ansat nye medarbejdere

Trods krise og stigende ledighed er der stadig omsætning på jobmarkedet. Næsten halvdelen af de midtjyske virksomheder har ansat en eller flere nye medarbejdere inden for det seneste halve år – og fire ud af ti har beholdt alle deres.


Selv om der i løbet af det seneste halve år er blevet næsten 50 procent flere ledige i Midtjylland, er der stadig omsætning på arbejdsmarkedet.

Det viser en undersøgelse, som Region Midtjylland har foretaget blandt 500 små og mellemstore virksomheder.

Inden for det seneste halve år har 45 procent af virksomhederne ansat en eller flere nye medarbejdere – og det er typisk mere end én, der er tale om.

Det er tydeligt, at især virksomheder, som handler med det offentlige, har ansat flest medarbejdere – kun 19 procent af disse har ingen ansat i den nævnte periode.

Samtidig kan 43 procent af samtlige virksomheder berette, at de ikke har afskediget nogen medarbejdere i det forløbne halvår.

De hårdest ramte brancher, når det gælder afskedigelser, er ikke uventet industri og bygge/anlæg. Her er det kun hver tredje virksomhed, der helt har undgået fyresedlerne.

Nul mangel på arbejdskraft
I store træk er der nu ingen mangel på arbejdskraft. 83 procent af virksomhederne svarer ”slet ikke” på spørgsmålet om, i hvilken grad de har oplevet mangel på arbejdskraft i det seneste halve år.

Og endnu flere (89 pct.) siger, at de ikke havde en eneste ledig stilling stående ubesat pr. august 2009.

De få, der stadig har problemer med at skaffe medarbejdere, efterlyser typisk faglærte (43 pct.) eller højere uddannede (23 pct.)


Læs hele undersøgelsen fra Det midtjyske Vækstlag


Billedtekst: 45 procent af de midtjyske virksomheder har ansat en eller flere medarbejdere i det seneste halve år. De adspurgte virksomheder har mellem 5 og 250 ansatte.
Illustrationen er til fri brug - download den i høj opløsning ved at klikke på den.Flere oplysninger:

Bent Hansen, formand for Regionsrådet
i Region Midtjylland
Telefon: 87 28 50 10
Mobil 40 31 37 07
bent.hansen@rr.rm.dkKontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer