De børne- og ungdomspsykiatriske afdelinger i Region Midtjylland og de voksenpsykiatriske afdelinger i Risskov er blevet kåret som landets bedste psykiatrihospital(er) af bladet Dagens Medicin.


De børne- og ungdomspsykiatriske afdelinger i Region Midtjylland og de voksenpsykiatriske afdelinger i Risskov er blevet kåret som landets bedste psykiatrihospital(er) af bladet Dagens Medicin.


I bladet kan man fredag bl.a. læse, at behandlingsmiljøet på Århus Universitetshospital, Risskov løber fra konkurrenterne, når hospitalet bliver vurderet af de 1.399 læsere, læger, sygeplejersker og plejepersonale, som har brugt deres stemme i Dagens Medicins konkurrence om Danmarks bedste psykiatrihospital.

Det er anden gang, at Århus Universitetshospital, Risskov får prisen som Danmarks bedste psykiatrihospital. Første gang var i 2007.På det børne og ungdomspsykiatriske område er førstepladsen for andet år i træk gået til Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center.

"Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center får maksimale point for hospitalets nøgletal i Dagens Medicins undersøgelse og scorer 100 point på et stemmetal, der ligger knap 30 pct. bedre end konkurrenten på andenpladsen, Glostrup Hospital.

Det slår markant igennem på kvalitetstallene, at BUC, opnår en score på 100 pct., når det gælder nyopdaget skizofreni. Resultaterne inden for diagnosticering af skizofreni er et smalt kriterium. Men målt i menneskelige omkostninger og samfundsøkonomi, er der uvurderlige gevinster at høste ved en tidlig indsats på netop dette område", skriver Dagens Medicin.

- Vi er i psykiatri- og socialledelsen utrolig stolte af kåringerne og retter i den anledning en stor tak til alle vores ledere og medarbejdere på Risskov og de tilknyttede enheder samt Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center, siger cheflæge i Psykiatri og Social, Per Jørgensen.

- Medarbejderne har været i stand til at sikre en høj standard i behandlingen af vores patienter i en situation, hvor udfordringer som økonomi, arbejdsmiljø og organisering af arbejdspladsen presser sig på. Det lover rigtig godt for fremtiden, understreger cheflæge Per Jørgensen.