Med de nye promillebriller kan kursister på Region Midtjyllands Alkohol- og Trafikkursus i helt ædru tilstand opleve, hvordan det er at have en promille på 1,0.
Alle der bliver taget for spirituskørsel skal på Alkohol- og Trafikkursus (A/T-kursus). Nu tager Region Midtjyllands AT-undervisere nye midler i brug i form af promillebriller, så kursisterne i ædru tilstand kan opleve, hvordan det er at have en promille på 1,0.


For at AT-kurserne for spiritusbilister ikke blot skal være tørre tal og tavleundervisning, tænker underviserne på alkohol- og trafikkurserne nu i nye baner. Region Midtjylland og de fire andre regioner, som står for AT-kurserne, har fået doneret fem par briller hver af Bryggeriforeningen til brug i undervisningen af spiritusbilister.

- Bryggeriforeningen har fået lavet promillebrillerne for især at få de unges øjne op for, hvad der sker, når man drikker alkohol. Men ung som gammel kan få en øjenåbner af at prøve promillebrillerne, og derfor er vi glade for, at AT-underviserne i de fem regioner nu vil benytte brillerne i undervisningen af spiritusbilister, siger kampagnechef hos Bryggeriforeningen, Mikael Kelk.

Promille i praksis
Promillebrillerne vil på en sjov og anderledes måde give AT-kursisterne en praktisk fornemmelse af, hvad der sker, når man har en promille på 1,0 blandt andet ved, at de i ædru tilstand kan observere deres medkursister agere med brillerne på.

- I stedet for, at jeg som underviser med en planche forklarer, hvad der sker med kroppen, så kan kursisterne med promillebrillerne selv mærke, at de har svært ved at koordinere bevægelser, gå lige og koncentrere sig om en opgave. I forlængelse af at prøve brillerne, vil vi tale om, hvad det ville betyde, hvis man sad bag rattet med den samme promille, som med brillerne, forklarer Region Midtjyllands AT-koordinator Inger-Lis Rasmussen.

Fakta
  • Siden 1. september 2002 har alle personer med ubetinget eller betinget førerretsfrakendelse på grund af spirituskørsel, skullet deltage i et A/T-kursus for at kunne beholde/generhverve kørekortet. Det er de fem regioner, som afholder kurserne.
  • Spirituskørsel er et tabubelagt emne, og derfor kan vi ikke finde cases fra AT-kurserne, som er villige til at stille op i pressen.
  • Alternativt kan man fx få en klasse på en Teknisk Skole eller lignende til at prøve brillerne.
  • Journalister, der ønsker at låne et sæt promillebriller til dette formål, kan kontakte AT-koordinator Inger Lis Rasmussen.
Flere oplysninger

Foto